Persoon

Maes, Edmond

ID
3513
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3513

Beschrijving

Architect Edmond Maes is geboren te Mechelen, maar vestigde zich vanaf 1901 in Gent. Zijn opdrachtgevers waren vooral militairen. Zijn bouwactiviteit concentreerde zich in de nieuwe wijk omheen het Muinkpark, met onder meer panden in de Olifantstraat, Tijgerstraat, Willem Wenemaerstraat en Tentoonstellingslaan.

(Bron: BAECK M. & DEROM S. 2012: Tegels in gevels Gent, Fiets en wandelparcours, 55)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis naar ontwerp van Edmond Maes

Tentoonstellingslaan 100 (Gent)
Burgerhuis volgens bouwaanvraag van 1912 opgericht in opdracht van weduwe Bourdon naar ontwerp van architect Edmond Maes, zie plintsteen "E. Maes, architecte", opgevat als een enkelhuis met twee traveeën en drie bouwlagen met souterrain onder een zadeldak (pannen).


Burgerhuis naar ontwerp van Edmond Maes

Leeuwstraat 62 (Gent)
Burgerhuis van twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, te dateren in 1912 en in de plint gesigneerd "E. Maes, architecte". Decoratieve afwerking van de gevel met sgraffito naar ontwerp van Paul Cauchie.


Burgerhuis ontworpen door Edmond Maes

Tijgerstraat 35 (Gent)
Burgerhuis, volgens de bouwaanvraag van 1911 ontworpen door architect Edmond Maes.


Burgerhuis ontworpen door Edmond Maes

Tijgerstraat 37 (Gent)
Burgerhuis, volgens de bouwaanvraag van 1912 ontworpen door architect Edmond Maes, ook de ontwerper van het ernaast gelegen huis, Tijgerstraat 35.


Samenstel met bakstenen gevels

Tijgerstraat 3-5 (Gent)
Dit samenstel van twee bijna identieke burgerhuizen met kleurrijke gele bakstenen lijstgevels werd in 1914 ontworpen door architect Edmond Maes. De opdrachtgever voor de woning op nummer 3 was kleermaker Alfred Libbrecht en voor de woning op nummer 5 was dit bediende Gaston Syns.


Thema's

Ontwerper van

Olifantstraat