Persoon

Malfait, Carlos

ID: 3534   URI: https://id.erfgoed.net/personen/3534

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Kerkstraat 19 (Dendermonde)
Burgerhuis, in 1922 na vernieling tijdens de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd naar een ontwerp van architect Carlos Malfait. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak in kunstleien.


Burgerhuis met winkel

Vlasmarkt 7 (Dendermonde)
Burgerhuis, gebouwd als woon- en handelshuis naar ontwerp van 1923 van architect Carlos Malfait (Dendermonde) en van Bonte-Staes, in opdracht van deurwaarder Odilon Van Ranst uit Hamme. Diephuis van één travee en drie en een halve bouwlaag, onder pannen zadeldak.


Ensemble van burgerhuizen

Muinklaan 23, 33-35, 39-43 (Gent)
Ensemble van burgerhuizen aansluitend bij de strengere baksteenarchitectuur uit de dertiger jaren gekenmerkt door de ideeën der Nieuwe Zakelijkheid.


Herenhuis

Vlasmarkt 15 (Dendermonde)
Herenhuis, voormalige "Bank van het Land van Dendermonde" thans winkelpand. Opgetrokken in de eerste helft van de 19de eeuw op de plaats waar ooit het geboortehuis van Antonius de Espinoza (1659–1742) stond.


Kloosterkerk van de paters redemptoristen

Voskenslaan 56 (Gent)
In 1927 bouwden de paters redemptoristen een eigen klooster met kerk als vaste uitvalsbasis voor hun predikingen in het Gentse. Architect Carlos Malfait, die op de parochie woonde, ontwierp de gebouwen in neoromaanse stijl.


Villa

Gentsesteenweg 118-120 (Dendermonde)
Eclectisch landhuis, in 1925 als buitenverblijf gebouwd voor de familie Schellekens. De woning werd samen met een conciërgewoning (nummer 118) opgetrokken naar de plannen van architect Carlos Malfait die vanaf 1934 leraar was in de sectie architectuur van de Academie voor Schone Kunsten te Dendermonde.


Villa De Olmen

Nieuwstraat 83 (Lebbeke)
De riante villa De Olmen, gebouwd in 1926 naar ontwerp van Carlos Malfait, is in de regio van Dendermonde een zeldzaam voorbeeld van landhuisarchitectuur representatief voor het interbellum: naar stijl zijn elementen verenigd van de pittoreske cottage-bouwen van de art deco met een sobere decoratieve baksteenarchitectuur.