Persoon

Malfait, Carlos

ID
3534
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3534

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Dijkstraat 20 (Dendermonde)
Burgerhuis gebouwd naar ontwerp van 1922 van architect Malfait; pui volgens plan van 1941 verbouwd naar ontwerp van architect F. Van Severen. reedhuis van het enkelhuistype, drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


Burgerhuis

Kerkstraat 19 (Dendermonde)
Burgerhuis, in 1922 na vernieling tijdens de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd naar een ontwerp van architect Carlos Malfait. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak in kunstleien.


Burgerhuis met winkel

Vlasmarkt 7 (Dendermonde)
Burgerhuis, gebouwd als woon- en handelshuis naar ontwerp van 1923 van architect Carlos Malfait en van Bonte-Staes. Diephuis van één travee en drie en een halve bouwlaag, onder pannen zadeldak. Breed hoefijzerboogvormig venster op de bel-etage met behouden balkonplaat op consoles.


Ensemble van burgerhuizen

Muinklaan 23, 33-35, 39-43 (Gent)
Ensemble van burgerhuizen aansluitend bij de strengere baksteenarchitectuur uit de dertiger jaren gekenmerkt door de ideeën der Nieuwe Zakelijkheid.


Herenhuis

Vlasmarkt 15 (Dendermonde)
Herenhuis, opgetrokken in de eerste helft van de 19de eeuw op de plaats waar ooit het geboortehuis van Antonius de Espinoza stond en verbouwd volgens ontwerp van 1927 van architect Carlos Malfait. Sober neoclassicistisch getint rijhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder twee parallelle zadeldaken.


Herenhuis

Steenweg naar Wetteren 18 (Dendermonde)
Sinds 1898 directeurswoning van de in 1896 opgerichte Société anonyme de produits chimiques de Schoonaerde. Vrijstaand dubbelhuis van tweeënhalve bouwlaag en vijf traveeën, aan weerszijden geflankeerd door aanbouwen van één bouwlaag waaronder het voormalige koetshuis rechts. Achtergelegen tuin met centraal pad, onderbroken door een vijver die omgeven wordt door een ijzeren hekwerk. Achteraan de tuin gelegen tuinpaviljoen.


Kloosterkerk van de paters redemptoristen

Voskenslaan 58 (Gent)
In 1927 bouwden de paters redemptoristen een eigen klooster met kerk als vaste uitvalsbasis voor hun predikingen in het Gentse. Architect Carlos Malfait, die in de parochie woonde, ontwierp de gebouwen in neoromaanse stijl. Het klooster is inmiddels gesloopt.


Villa

Gentsesteenweg 118-120 (Dendermonde)
Eclectisch landhuis, in 1925 als buitenverblijf gebouwd. De woning werd samen met een conciërgewoning opgetrokken naar de plannen van architect Carlos Malfait. Volledig omgracht domein, afgescheiden van de straat door een haag, toegankelijk via een ijzeren hek. Tuin met grote vijver, een veelheid aan exotische bomen en een prieeltje. Villa van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een leien en zinken mansardedak. Aan de straat palende voormalige conciërgewoning met inbegrip van paardenstal en remise.


Villa De Olmen

Nieuwstraat 83 (Lebbeke)
De riante villa De Olmen, gebouwd in 1926 naar ontwerp van Carlos Malfait, is in de regio van Dendermonde een zeldzaam voorbeeld van landhuisarchitectuur representatief voor het interbellum: naar stijl zijn elementen verenigd van de pittoreske cottagebouw van de art deco met een sobere decoratieve baksteenarchitectuur.


Thema's

Ontwerper van

Voskenslaan


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Malfait [online] https://id.erfgoed.net/personen/3534 (Geraadpleegd op )