Persoon

Martens, Boudewijn

ID
3570
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3570

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Brouwerij Merchie

Hofveldstraat 36 (Maarkedal)
Landelijke brouwerijgebouwen uit eind 19de eeuw, voorheen met U-vormige aanleg; brouwerijbedrijf gestopt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan de straat gelegen rechthoekig hoog bakstenen gebouw van acht traveeën onder zadeldak met ronde schoorsteen op vierkante onderbouw achteraan. Achterin gelegen vleugel van vroeger wagenhuis voor bierkarren met paardenstallen.


Kasteel Grootveld

Zottegemstraat 36 (Maarkedal)
Villa, samen met remise of koetshuis en tuinmuur gebouwd in 1870-1871. Uitbreiding van de remise en omheiningsmuur met toevoeging van oranjerie en een achterin de tuin staand tuinpaviljoen in 1876. Fraai domein met ensemble van pittoreske gebouwen in eclectische stijl. Hernomen tuinaanleg in landschapsstijl.


School en parochie-centrum De Wante

Essestraat 3 (Maarkedal)
Overblijvende kloostervleugel uit het derde kwart van de 19de eeuw met vroegere gelijkvloerse kloosterkapel. Rechthoekig bakstenen gebouw van twee verdiepingen en vijf traveeën met rondboogvensters, onder pannen schilddak. Loodrecht aansluitende sterk verkorte vleugel van één verdieping met klaslokaal. Moderne nieuwbouw met in het straatbeeld geïntegreerde inkom tussen kerkhofmuur en oude kloosterbouw.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Martens [online] https://id.erfgoed.net/personen/3570 (Geraadpleegd op )