Persoon

Mas, Carlo

ID
3584
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3584

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Directeurswoning

Abeelstraat 35 (Ronse)
Neoclassicistische directeurswoning van de voorheen ernaast en erachter gelegen weverij L. Dopchie-Vermeulen, gesticht in 1867, later G. en A. Dopchie en A. Dopchie-Dubiez, met gebouwen van 1898, gesloopt in 1977. Woning sinds 1957 "Vrij PMS Centrum en Gezondheidscentrum Caritas" met bouw in de tuin van een paviljoen in expostijl, van 1959. Recente renovatie van de directeurswoning onder leiding van architect C. Mas.


Eclectisch winkelhuis

Franklin Rooseveltplein 23, Oude Vesten 2 (Ronse)
Eclectisch winkelhuis op de hoek met Oude Vesten, met behouden, gerestaureerde voorpuntgevel, één brede travee en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit begin 20ste eeuw. Nieuwe zijgevel en achterbouw naar ontwerp van architect C. Mas van 1988.


Gemeentehuis van Deftinge

Buurthuisplein 2, Hekkouterstraat 3 (Lierde)
Voormalig gemeentehuis, als dominant bakstenen hoekhuis van 1899 behouden bij aan weerszij aanleunende sociale woningbouw gerealiseerd in 1999-2000. Rechthoekig dubbelhuis met symmetrisch karakter met twee verdiepingen en drie traveeën onder schilddak.


Huis Beernaert

Lijnwaadmarkt 20 (Oudenaarde)
Dubbelhuis van twee bouwlagen en aanvankelijk zeven traveeën, heden vijf, onder schilddak met dakkapel, uit begin 19de eeuw. Links aanpalende voormalige landelijke industriële aanbouw van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit de eerste helft tot midden 19de eeuw met overwelfde kelder, mogelijke rest van oudere constructie. Lager en haaks aangebouwd voormalig koetshuis van vier traveeën onder pannen zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


Kasselrijhuis

Hoogstraat 30 (Oudenaarde)
Oorspronkelijk was het Kasselrijhuis de zetel en de vergaderzaal van de feodale vertegenwoordigers van de graaf van Vlaanderen in de kasselrij Oudenaarde. Na de Franse Revolutie werd de kasselrij opgeheven en herbestemd tot onderwijsgebouw. Het geheel bestaat uit drie verschillende bouwfasen; het oudste deel links werd gebouwd in de 16de eeuw in een eenvoudige renaissancestijl, het middendeel met jaartal 1702 is in Lodewijk XIV-stijl opgetrokken en het rechterdeel werd toegevoegd in 1906. Momenteel is het de thuisbasis voor het Sint-Bernarduscollege.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Mas [online] https://id.erfgoed.net/personen/3584 (Geraadpleegd op )