Persoon

Mas, C.

ID
3584
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3584

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Directeurswoning

Abeelstraat 35 (Ronse)
Neoclassicistische directeurswoning van de voorheen ernaast en erachter gelegen weverij L. Dopchie-Vermeulen, gesticht in 1867, later G. en A. Dopchie en A. Dopchie-Dubiez, met gebouwen van 1898, gesloopt in 1977. Woning sinds 1957 "Vrij PMS Centrum en Gezondheidscentrum Caritas" met bouw in de tuin van een paviljoen in expostijl, van 1959. Recente renovatie van de directeurswoning onder leiding van architect C. Mas.


Eclectisch winkelhuis

Franklin Rooseveltplein 23, Oude Vesten 2 (Ronse)
Eclectisch winkelhuis op de hoek met Oude Vesten, met behouden, gerestaureerde voorpuntgevel, één brede travee en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit begin 20ste eeuw. Nieuwe zijgevel en achterbouw naar ontwerp van architect C. Mas van 1988.


Huis Beernaert

Lijnwaadmarkt 20 (Oudenaarde)
In 1989 aangekocht door de provincie Oost-Vlaanderen; gerenoveerd, aangepast en uitgebreid vanaf 1993 naar ontwerp van architect C. Mas in functie van de inrichting van het provinciaal historisch en archeologisch museum van Ename (opening voorzien in 1997).


Kasselrijhuis

Hoogstraat 30 (Oudenaarde)
Oorspronkelijk was het Kasselrijhuis de zetel en de vergaderzaal van de feodale vertegenwoordigers van de graaf van Vlaanderen in de kasselrij Oudenaarde. Na de Franse Revolutie werd de kasselrij opgeheven en herbestemd tot onderwijsgebouw.