Persoon

Masereel, Ch.

ID
3587
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3587

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis ontworpen door Ch. Masereel

Parklaan 92 (Gent)
Neoclassicistisch burgerhuis, volgens de bouwaanvraag van 1898 door architect Ch. Masereel. In 1922 werd een mansardeverdieping toegevoegd door architect G. Vande Sande.


Café du Parc

Charles de Kerchovelaan 191 (Gent)
Voormalig "café du Parc", heden "café Royal Casino", opgevat als een vrij klassiek hoekpand met de Kunstlaan volgens bouwaanvraag van 1901, naar ontwerp van architect Ch. Masereel.


Neoclassicistisch burgerhuis

François Benardstraat 23 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl werd in 1911 ontworpen door de Gentse architect Ch. Masereel op de gronden van de voormalige dierentuin. Opdrachtgever was Georges Gheldolf. De rijwoning met een bepleisterde en geschilderde lijstgevel telt twee traveeën en drie en een halve bouwlaag onder een pannen zadeldak met de nok parallel aan de straat.


Neoclassicistisch samenstel

Muinkkaai 83-84, 85 (Gent)
Dit ensemble van drie burgerhuizen in neoclassicistische stijl kreeg haar huidige, uniforme uitzicht door twee verbouwingen rond 1907 en 1916. In twee fases werd een volume, dat vermoedelijk opklimt tot het derde kwart van de 19de eeuw en dienst had gedaan als bijgebouw en directeurswoning van de dierentuin, omgevormd tot drie woningen met een homogene gevelafwerking.


Rijhuis ontworpen door Ch. Masereel

Muinklaan 3 (Gent)
Burgerhuis volgens de bouwaanvraag van 1907 opgericht naar ontwerp van architect Ch. Masereel in opdracht van bouwheer E. De Sorgher. Het rijhuis is voorzien van een voortuintje. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een mansardedak (leien en pannen, nok evenwijdig aan de straat) met dakkapel.