Persoon

Meirlé, Frans

ID
3620
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3620

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis ontworpen door F. Meirlé en R. Scherpereel

Muinklaan 29 (Gent)
Modernistisch burgerhuis met bewaarde voortuin, volgens een bouwaanvraag van 1932 opgericht in opdracht van bouwheer Ernest Suys naar ontwerp van architecten Frans Meirlé en R. Scherpereel. Deels onderkelderd enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak.


Meergezinswoning

Distelstraat 28-30, 30A-B (Gent)
Modernistische en deels onderkelderde meergezinswoning van drie wooneenheden met een opslagplaats en twee garages, volgens de bouwaanvraag van 1935 gebouwd naar ontwerp van architect Frans Meirlé in opdracht van Sylvester Dobbelaere.


Samenstel van twee burgerhuizen

Jan Breydellaan 63-65 (Kortrijk)
Jan Breydellaan nr. 63-65. Samenstel van twee gelijkaardige enkelhuizen, nr. 65 van 1931, naar ontwerp van Fr. Meirlé. Bakstenen parement verfraaid door gebruik van o.m. gecementeerde en beschilderde omlijstingen, lateien en muurbanden. Nr. 65, met verdiept geprofileerd portaal.


Stadswoning van 1941 naar ontwerp van Frans Meirlé

Rijsenbergstraat 6, 6A (Gent)
Onderkelderd rijhuis van twee bouwlagen en twee traveeën onder een plat dak, te dateren in 1941, naar ontwerp van architect Frans Meirlé uit Gent. De lijstgevel heeft een parement van gele bakstenen met verdiepte lintvoegen in combinatie met blauwe hardsteen voor de plint, de deuromlijsting met luifel en de penant tussen de vensters op de eerste verdieping.


Thema's

Ontwerper van

Duifhuisstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Meirlé [online] https://id.erfgoed.net/personen/3620 (Geraadpleegd op )