Collectief

Architektenburo De Vloed

ID: 3622   URI: https://id.erfgoed.net/personen/3622

Beschrijving

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Institut Saint Ignace

Korte Nieuwstraat 33 (Antwerpen)
Beroeps- en handelsschool met kapel in neoclassicistische stijl uit 1852-1858, opgetrokken door de jezuïeten op terreinen aansluitend bij de Sint-Carolus Borromeuskerk. De eclectische schoolvleugel door August Cols en Alfried Defever, kwam in twee fasen tot stand in 1901 en 1904.


Burgerhuis

Burgstraat 14 (Gent)
Vrij gelijkende halsgevel als nummer 12 met twee bouwlagen van drie traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), volgens archiefstukken te dateren 1705, gerestaureerd door architectenbureel Melle, De Vloed (gevelsteen).


Klooster van de zusters van Liefde

Keizervest 21, 22, Sint-Lievenspoortstraat 123, 127, 129, 143 (Gent)
Oorspronkelijk klooster van de zusters van Liefde, heden vzw Zusters van Liefde, Hoger Instituut voor Paramedische Beroepen, Revalidatiecentrum, Kinderkribbe "Kindervreugde", B.L.O.-school "Klankvreugde".


Klooster en kapel Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn

Zuidmoerstraat 125 (Eeklo)
Het huidige klooster- en scholencomplex met kapel van Onze-Lieve-Vrouw Ten Doorn is een indrukwekkend ensemble waarvan de geschiedenis teruggaat tot het midden van de 15de eeuw en die innig verbonden is met de stad.


Pastorie

St.-Martensstraat 5 (Brakel)
Pastorie met laag ommuurd voortuintje, ingeplant tegenover de kerk. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder wolfsdak, gebouwd in opdracht van de gemeente Opbrakel; plannen opgemaakt in 1837 en voltooid in 1839.


Parochiekerk Sint-Anna

Ten Ede Dorp zonder nummer (Wetteren)
Parochiekerk Sint-Anna van Wetteren ten Ede. Beschermd als monument bij M.B. van 03.06.2005, met als monument beschermd orgel bij K.B. van 04.03.1980.


Klooster van Mariazusters van Franciscus

Kerkstraat 14, 20 (Waasmunster)
Het klooster van de Mariazusters van Franciscus omvat een oudere kloosterkapel (1877) naar ontwerp van architect Modeste De Noyette, die teruggaat op het moederklooster van de vroegere zusters maricolen-franciscanessen. Architect Dom Hans van der Laan creëerde tussen 1981 en 1985 op de kloostersite een groot kloostercomplex. De tuinen werden na een aanzet van ontwerp door Van der Laan opgemaakt door de vooraanstaande tuin- en landschapsarchitect Pieter Buys, samen met B. Van der Vliet.


Klooster Mariazusters van Franciscus, bezinningscentrum Abdij Roosenberg

Oudeheerweg-Heide 3 (Waasmunster)
Klooster met bezinningshuis genaamd. Deze religieuze instelling van Mariazusters van Franciscus met moederklooster in de Kerkstraat te Waasmunster, ontleent haar naam aan de opgeheven Roosenbergabdij van Waasmunster.