Persoon

Merckx, Joseph

ID
3628
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3628

Beschrijving

  • Gegevens Marcel Windey (02/06/2018).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Jasmijnstraat 8 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Frans Daniel, naar een ontwerp door architect Joseph Merckx uit 1928. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt een souterrain en drie bouwlagen onder een plat dak.


Burgerhuis in eclectische stijl

Helenalei 29 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de wisselagent Jules Schiltz, naar een ontwerp door de architect Joseph Merckx uit 1912.


Burgerhuis in eclectische stijl

Hof ter Bekestraat 50 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de heer Ed. Van Aerde, naar een ontwerp door Joseph Merckx uit 1910. Het gebouw behoort tot het vroege oeuvre van de architect, die in Antwerpen vermoedelijk actief was vanaf 1908 tot de vroege jaren 1940.


Burgerhuis in eclectische stijl

Arthur Goemaerelei 40 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van 'commissionair' Ach. Torhoudt, naar een ontwerp van architect Joseph Merckx uit 1908. Deze rijwoning van drie traveeën telt drie bouwlagen onder een plat dak.


De groote Mortier

Grote Markt 54 (Antwerpen)
Meergezinswoning met winkel op de begane grond en oorspronkelijk acht huurkwartieren op de bovenverdiepingen, gebouwd in opdracht van Louis Van Peer, naar ontwerpen door de architect Joseph Merckx uit 1937-1938.


Geheel van drie gekoppelde burgerhuizen

Coebergerstraat 21-25 (Antwerpen)
Geheel van drie burgerhuizen in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de heer J. Couderé, naar een ontwerp door Joseph Merckx uit 1908. Het vastgoedproject is vroegst gekende realisatie van de architect, die in Antwerpen vermoedelijk actief was tot de vroege jaren 1940.


Woning en studio van fotograaf Gustave Hermans

Diercxsensstraat 9 (Antwerpen)
Woning, studio en drukkerij van de fotograaf en uitgever van prentbriefkaarten Gustave Hermans, naar ontwerp van de architect Ferdinand Truyman uit 1891. Architect Joseph Merckx voegde in 1910 rechts van de woning een inrijpoort toe. In 1915 herstelde architect John Voet het pand van oorlogschade en breidde het uit. Gesloopt.


Thema's

Ontwerper van

Coebergerstraat

Ferdinand Berckmansstraat

Generaal Eisenhowerlei

Joos Robijnslei