Persoon

Blommaert, Victor

ID
364
URI
https://id.erfgoed.net/personen/364

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Flandriakiosk

Steenplein (Antwerpen)
Centraal op het beboomde Steenplein staat de kiosk voor de ticketverkoop van de Flandriaboten, gebouwd naar een ontwerp door de architect Victor Blommaert uit 1948.


Modernistisch burgerhuis

Jan Van Rijswijcklaan 26 (Antwerpen)
Burgerhuis in gematigd modernistische stijl gebouwd in opdracht van Antoine Herbosch, naar een ontwerp van architect Carlos Van der Voodt uit 1936. De rijwoning met een lijstgevel in natuursteen telt drie bouwlagen onder een plat dak.


Rubenshuis met tuin

Wapper 9-15 (Antwerpen)
Complex geheel van gebouwen rond rechthoekige binnenkoer met portiek, achterliggende tuin en tuinpaviljoen, ontstaan in 1611-27, wanneer Rubens er, na zijn terugkeer uit Italiƫ in 1608, aan de Wappervaart een eigendom met bestaande woning in traditionele bak- en zandsteenstijl kocht en verbouwde tot woonhuis, een atelier liet bouwen in een italianiserende barok en beide verbond door een barokke portiek, die toegang verleende tot de kruiden- en bloementuin, waarin hij een sierlijk paviljoentje bouwde.


Thema's

Ontwerper van

Boudewijnstraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Blommaert [online], https://id.erfgoed.net/personen/364 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.