Persoon

Michaut, Joseph

ID
3662
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3662

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Begraafplaats

Acacialaan (Dendermonde)
Aanvankelijk kleiner oud kerkhof verwijderd van de in 1903-1907 opgerichte parochiekerk Sint-Egidius, in 1935-1936 ten zuidoosten aanzienlijk uitgebreid en van een nieuw poortgebouw voorzien naar ontwerp van bouwkundige Joseph Michaut, zie opschrift gedenkplaat. Twee lage bakstenen dienstgebouwen onder schilddak flankeren de centrale toegang. Oorlogsmonument voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog,


Burgerhuis

Wegvoeringstraat 9 (Wetteren)
Art-decogetint burgerhuis met voorgevel volgens bouwplan uit 1927, door architect J. Michaut ontworpen voor A. Goedertier. Volume met oudere kern, reeds afgebeeld op Primitief Plan van circa 1830 en Poppkaart van circa 1860.


Dubbele woning met winkelruimte

Schoolstraat 16-18 (Wetteren)
Interbellumpand volgens bouwplan van 1932 ontworpen als dubbele woning met winkelruimte naar ontwerp van de Wetterse architect J. Michaut. Constructie van drie bouwlagen en drie traveeën onder plat dak. Voorgevel in art-decostijl met symmetrische opstand.


Ensemble van arbeiderswoningen

Eigendakstraat 1-12, 14-16 (Wetteren)
Ensemble van twee tegenover elkaar gelegen rijen arbeiderswoningen, deel uitmakend van kleine sociale woonwijk, gebouwd tussen 1922-1925 naar ontwerp van architect Joseph Michaut.


Gemeenteschool

Schoolstraat 23 (Wetteren)
Bouw van de nieuwe gemeenteschool met een zaal voor de tekenacademie en een huis voor de directeur in 1866, in opdracht van de gemeente Wetteren, gelijktijdig met de aanleg van de Schoolstraat. In 1876 werden twee nieuwe klassen bijgebouwd, werd de speelplaats vergroot en voorzien van een met pannen bedekte gaanderij en werden nieuwe sanitaire installaties geplaatst. In 1894 werd opnieuw een klas bijgebouwd. Vergroting tussen 1928 en 1930 naar ontwerp van architect Jozef Michaut.


Villa

Victor Van Sandelaan 4 (Wetteren)
Villa met cottage-allures, in 1927 gebouwd voor Robert De Backer, naar de plannen van architect J. Michaut (Wetteren).


Thema's

Ontwerper van

Collegiebaan

Dokter De Bruyckerstraat

Florimond Leirensstraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Michaut [online], https://id.erfgoed.net/personen/3662 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.