Persoon

Michielsens, Louis

ID
3670
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3670

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in traditionele stijl

Italiëlei 151 (Antwerpen)
Burgerhuis in traditionele stijl gebouwd in opdracht van Jos Niemans, naar een ontwerp door de architect Louis Michielsens uit 1948. Voor de bouw werd een neoclassicistische rijwoning gesloopt, te dateren in de jaren 1870-80.


Dokterswoning

Jan Van Rijswijcklaan 224 (Antwerpen)
Dokterswoning in traditionalistische stijl gebouwd in opdracht van het echtpaar Fornhoff, naar een ontwerp van architect Joseph Willems uit 1958. De rijwoning in halfopen bebouwing vormt een geheel van twee gekoppelde stadsvilla's met de meergezinswoning Laurent (nr. 226), ontworpen door architect Louis Michielsens in 1956.


Dorpswoning

Monnikenhofstraat 18 (Antwerpen)
De dorpswoning met achterbouw, garage en ommuurde tuin is gesitueerd nabij de kruising met de Solftplaats, het driehoekige dorpsplein van Berendrecht.


Parochiekerk Sint-Jan-Baptist

Dorpstraat_BZL 2 (Antwerpen)
Georiënteerde, neogotische kruiskerk met uitgebouwde vierkante westtoren, driebeukig schip van vier traveeën, transept van één travee en bewaard laatgotisch koor van één rechte travee met driezijdige sluiting.


Showroom Etablissements Fr. Van Kerckhove

Kempischdok-Westkaai 101 (Antwerpen)
Showroom en administratiegebouw van het vroegere garagebedrijf Etablissements Fr. Van Kerckhove, gebouwd naar een ontwerp door de architect Louis Michielsens uit 1953.


Villa

Dendermondebaan 40 (Zele)
Villa volgens bouwaanvraag gebouwd naar ontwerp van architect Louis Michielsens, gedateerd 1951. Vrijstaande woning in omringende tuin met typische lage voortuinafsluiting. Klassieke villa met landelijk karakter van twee bouwlagen met rechts aangebouwde dubbele garage van één bouwlaag onder overstekende rieten schilddaken.


Villa

Dorpstraat_BZL 67 (Antwerpen)
De ruime villa met verspringende volumes is in 1941 opgetrokken voor landbouwer Emilius Gustavus Weemaes-Van Gysel.


Villa in naoorlogs modernisme

Groenenborgerlaan 132 (Antwerpen)
Villa in naoorlogs modernisme, gebouwd in opdracht van J.J. Ceulemans-Peeters, naar een ontwerp door de architect Louis Michielsens uit 1956.

Bewoner van

Interbellum dorpswoning

Dorpstraat_BZL 27 (Antwerpen)
Deze opvallende dorpswoning is in 1938 opgetrokken voor Joanna Philomena Gabriëls, die het pand zelf bewoonde.


Thema's

Ontwerper van

Steenweg op Oosthoven