Persoon

Migom, Josse

ID
3676
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3676

Beschrijving

Zoon van architect Emmanuel Migom, vader van ingenieur François Joseph Migom.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Eenheidsbebouwing

Coupure 635-639, 643-651 (Gent)
Oorspronkelijk eenheidsbebouwing van twee bouwlagen volgens bouwaanvraag van 1830 en 1832 naar ontwerp van J. Migom.


Eenheidsbebouwing ontworpen door J. Migom

Twaalfkameren 91-97 (Gent)
Eenheidsbebouwing naar ontwerp van J. Migom van 1838. Hoekrisalieten van vier en vijf traveeën waartussen lijstgevel van zes traveeën.


Hoekhuis

Coupure 276 (Gent)
Hoekhuis met Brioolstraat van zes traveeën, drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak; oorspronkelijk deel uitmakend van een complex van vier rijhuizen in opdracht van architect J. Migom en broer gebouwd in 1841.


Katoenspinnerij De Gandt-Vander Schueren

Korianderstraat 2, 2A-H, 2K-N (Gent)
Het huidige complex kwam in twee bouwfasen tot stand; het deel links van de deurtravee als katoenspinnerij in 1839 en rechterdeel van 1841, beide naar ontwerp van J. Migom. Doorlopende gevelwand met - door het hellende terrein - belangrijke kelderverdieping, vijf bouwlagen en zolderverdieping en twaalf traveeën onder schilddak.


Parochiekerk Heilige Kruisverheffing met kerkhof

Letterhoutemdorp zonder nummer (Sint-Lievens-Houtem)
Bakstenen hallenkerk met toren ten oosten, met omringend, ommuurd kerkhof. De huidige kerk werd opgetrokken in 1940 naar ontwerp van architect A. Bressers.

Opdrachtgever van

Hoekhuis

Coupure 276 (Gent)
Hoekhuis met Brioolstraat van zes traveeën, drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak; oorspronkelijk deel uitmakend van een complex van vier rijhuizen in opdracht van architect J. Migom en broer gebouwd in 1841.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Migom [online] https://id.erfgoed.net/personen/3676 (Geraadpleegd op )