Persoon

Mommens, F.

ID: 3722   URI: https://id.erfgoed.net/personen/3722

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Hoekhuis

Henegouwenstraat 1 (Gent)
Hoekhuis met drie bouwlagen onder mansardedak (kunstleien) met dakkapellen uit het vierde kwart van de 19de eeuw, naar ontwerp van architect Mommens. Baksteenbouw met decoratieve verwerking van witte bakstenen banden boven een arduinen onderbouw met geblokte penanten en grote winkelramen.


Rij arbeiderswoningen ontworpen door F. Mommens

Snoekstraat 81-111 (Gent)
Vrij originele huizenrij bestaande uit onderkelderde enkelhuizen van één travee en twee bouwlagen, onder mansardedak (pannen en leien) voorzien van oeils-de-boeuf, een dakkapel met gebogen fronton boven nummer 91 en 101 (huizen van twee traveeën) en boven de hoekhuizen, volgens archiefstukken van 1886 en naar ontwerp van architect F. Mommens.


Villa Eugeen Burm

Dijkstraat 7 (Zele)
De vrijstaande villa is gelegen aan de Scheldedijk in een uitgestrekte en mooi onderhouden tuin waarin ook nog enkele bedrijfsgebouwen in aangepaste stijl. Aan de straat wordt de tuin afgesloten door een lange bakstenen muur, geleed door lisenen, en een opvallend ijzeren hek in art-nouveaustijl tussen stijlen van zandsteen.


Villa Prosper Haegens

Lokerenbaan 39 (Zele)
Schuin georiënteerde villa Prosper Haegens ingeplant op een ruim perceel op de straathoek van de Lokerenbaan en de Raakstraat.