Persoon

Mommens, Ferdinand

ID
3722
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3722

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Hoekhuis

Henegouwenstraat 1 (Gent)
Hoekhuis met drie bouwlagen onder mansardedak met dakkapellen uit het vierde kwart van de 19de eeuw, naar ontwerp van architect Mommens. Baksteenbouw met decoratieve verwerking van witte bakstenen banden boven een arduinen onderbouw met geblokte penanten en grote winkelramen. Afgeronde hoektravee met een symmetrische zijtravee en twee breed zijrisaliet in de Henegouwenstraat.


Rij arbeiderswoningen ontworpen door F. Mommens

Snoekstraat 81-111 (Gent)
Vrij originele huizenrij bestaande uit onderkelderde enkelhuizen van één travee en twee bouwlagen, onder mansardedak voorzien van oeils-de-boeuf; een dakkapel met gebogen fronton boven nummer 91 en 101 van twee traveeën en boven de hoekhuizen, volgens archiefstukken van 1886 en naar ontwerp van architect F. Mommens.


Villa Eugeen Burm met bijgebouw

Dijkstraat 7 (Zele)
De vrijstaande villa in landelijke cottagestijl uit 1902, is gelegen aan de Scheldedijk in een uitgestrekte en mooi onderhouden tuin waarin ook nog enkele bedrijfsgebouwen in aangepaste stijl. Het opvallende dienstgebouw in cottagestijl ingeplant aan de straatkant dateert van 1903-1905. Aan de straat wordt de tuin afgesloten door een lange bakstenen muur, en een opvallend ijzeren hek in art-nouveaustijl tussen stijlen van zandsteen.


Villa Prosper Haegens

Lokerenbaan 39 (Zele)
Schuin georiënteerde villa ingeplant op een ruim perceel. Opmerkelijke realisatie als fabrikantenwoning in art-nouveaustijl naar ontwerp van architect F. Mommens van 1902. Villatuin afgesloten door een verlengde afsluiting met hekwerk in art-nouveaustijl.



Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Mommens [online] https://id.erfgoed.net/personen/3722 (Geraadpleegd op )