Persoon

Morial, L.

ID: 3741   URI: https://id.erfgoed.net/personen/3741

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Twee herenhuizen

Kortrijksesteenweg 10, 12 (Gent)
Koninklijk Lyceum, ondergebracht in twee herenhuizen. Opgericht als 'Athenee laïque pour jeunes filles' in 1899 en na de Eerste Wereldoorlog hier ondergebracht.


Huizencomplex in neo-Vlaamse-renaissancestijl

Nieuwevaart 120, 121 (Gent)
Fraai complex in neo-Vlaamse-renaissancestijl gedateerd op cartouches anno 1883. Volgens bouwaanvraag van 1883 acht huizen gebouwd in opdracht van de firma T. Vercoutere (ernaast) naar ontwerp van architect L. Morial.


Eenheidsbebouwing ontworpen door L. Morial en A. Terztweil

Brabantdam 63, 65, 67 (Gent)
Eenheidsbebouwing van vier en drie traveeën met drie bouwlagen onder zadeldak (pannen); beschilderde bak- en hardstenen lijstgevels in neobarokstijl volgens opschrift gebouwd naar ontwerp van "L. Morial en A. Terztweil Archit. constrs." circa 1885.


Burgerhuis ontworpen door L. Morial en A. Tertzweil

Vlaanderenstraat 22, 24 (Gent)
Bepleisterde gevel naar ontwerp van L. Morial en A. Tertzweil van 1885. Nummer 22 fungeert als zijrisaliet voorzien van erker en neobarokdakvenster.


Burgerhuis ontworpen door L. Morial en A. Tertzweil

Vlaanderenstraat 121 (Gent)
Hoog rijhuis met een eclectische gevel, met achterbouwen in de Vanderdoncktdoorgang, naar ontwerp van L. Morial en A. Tertzweil van 1890.


Burgerhuis

Coupure 68 (Gent)
Hoekhuis van twee bouwlagen onder mansardedak (kunstleien) met dakkapellen daterend van 1901 naar ontwerp van L. Morial en A. Tertzweil.


Kasteel Bloemenoord

Rijselstraat 98 (Brugge)
Het kasteel Bloemenoord dateert van het begin van de 20ste eeuw en was in oorsprong verfraaid met een lusttuin en een uitgestrekt kasteelpark, waarvan nog een deel is overgebleven. In het kasteel zijn de kantoren van de gemeente-afdeling Sint-Michiels gehuisvest.


Bedrijf Remy

Remylaan 2, 4, Vaartdijk 3 (Leuven)
Gesticht door Edouard Remy in 1858. Aanvankelijk gelegen tussen de twee armen van de Dijle ter hoogte van het pleintje aan de Molenstraat. Een nieuwe vestiging komt in 1890 tussen het kanaal en de spoorweg.