Persoon

Mormal, P.M.

ID
3743
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3743

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Parochiekerk Sint-Amandus

Bellegemplaats zonder nummer (Kortrijk)
Beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004. In oorsprong gotisch bedehuis opgericht in de 13de eeuw, ondergaat in de loop van haar geschiedenis talrijke verbouwingen. De kerk staat ingeplant in de dorpskern op de Bellegemplaats, het hoogste punt van de gemeente.


Parochiekerk Sint-Amandus

Oostrozebekestraat 2 (Ingelmunster)
Georiënteerd bedehuis, ten westen uitkijkend op de Markt. Omringend plantsoen op de plaats van het in 1887 opgeruimd kerkhof, met ten noorden neogotische Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Smarten van 1886 en zeven kapelletjes van 1919-1920, met voorstelling van de zeven smarten van Maria.


Parochiekerk Sint-Pieters

Hulstedorp zonder nummer (Harelbeke)
Parochiekerk van Hulste, gelegen in het midden van het dorpsplein (zogenaamd Hulstedorp) en gebouwd in 1904-1906 naar ontwerp van architect Jules Carette uit Kortrijk en geïnspireerd op de neogotiek.


Parochiekerk Sint-Pietersstoel met kerkhof

Moregemplein zonder nummer (Wortegem-Petegem)
Georiënteerde kerk van 1778 naar één van de ontwerptekeningen van 1776 door architect P.M. Morma. Kerk midden gedeeltelijk afgerond ommuurd kerkhof ten oosten van het Moregemplein. Ommegang rond het kerkhof veranderd tot rijweg.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Mormal [online] https://id.erfgoed.net/personen/3743 (Geraadpleegd op )