Persoon

Neirynck, Alfred

ID
3788
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3788

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis De Wijnberg

Burgemeester Vandenbogaerdelaan 30 (Izegem)
Eclectisch enkelhuis van 1911 zogenaamd "De Wijnberg" zie opschrift in fraai faiencetegeltableau in het boogveld en casement, naar ontwerp van A. Neirynck (Blankenberge). Deels vrijstaande burgerwoning van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Malecotstraat 24 (Blankenberge)
Art-nouveauburgerhuis van het bel-etagetype in de nieuwe wijk voor badgasten rond de Sint-Rochuskerk. Ontwerp van 1906 naar ontwerp van de Blankenbergse architect Alfred Neirynck. Naar verluidt voormalige (vakantie)woning van lijfarts van koning Albert I.


Burgerhuis naar ontwerp van Alfred Neirynck

Gistelse Steenweg 101 (Brugge)
Woonhuis in neo-lodewijk XVI-stijl. Volgens gevelsteen van 1925. Bruinbakstenen lijstgevel met bepleisterde verbouwde begane grond boven een arduinen plint.


Burgerhuis ontworpen door Alfred Neirynck

Descampsstraat 8 (Blankenberge)
Burgerhuis gebouwd in 1906 naar ontwerp van de Blankenbergse architect Alfred Neirynck. Verzorgde lijstgevel afgelijnd door houten kroonlijst op klossen; twee houten dakvensters in mansardedak.


Burgerhuizen met laatclassicistische lijstgevel

Kopstraat 9, Zilverstraat 22 (Brugge)
Huizen met één gevel van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak; laatclassicistische lijstgevel van 1864 in plaats van links, een trap- en rechts lijstgevel. Bovenverdieping wordt in 1895 opgetrokken tot volwaardige bouwlaag. "Kunstige Herstelling" van 1998-1999.


Eenheidsbebouwing in cottagestijl La Mascotte

Zwaluwenlaan 26-28 (Middelkerke)
Eenheidsbebouwing in cottagestijl, heropgebouwd in 1923 naar ontwerp van architecten A. Neirynck en Lafontaine. Breedhuizen van twee traveeën met souterrain en twee bouwlagen onder pannen mansardedaken. Verdiepingen met verzorgd houtwerk aan erker en balkons met sierlijke borstweringen.


Eenheidsbebouwing van twee burgerhuizen

Diksmuidestraat 95-97 (Ieper)
Eenheidsbebouwing met twee burgerhuizen naar ontwerp van architecten Jules Heyneman en Alfred Neirynck (Uitkerke-Blankenberge) van 1922.


Eenheidsbebouwing van winkel- en burgerhuis

Diksmuidestraat 57-59 (Ieper)
Eenheidsbebouwing met winkel- en burgerhuis naar ontwerp van architecten Jules Heyneman en Alfred Neirynck (Uitkerke-Blankenberge) van 1922.


Gemeentehuis van Slijpe

Slijpesteenweg 61 (Middelkerke)
Alleenstaand breedhuis, ontworpen als eenheidsbebouwing met achterliggend woonhuis door architect A. Neirynck in 1923. Enkelhuis van twee bouwlagen en vier à drie traveeën onder wisselend dakenspel.


Maison Duysburgh

Weststraat 25 (Blankenberge)
Breedhuis van vier traveeën en vier bouwlagen onder vrij steil pannen zadeldak.


Samenstel van burgerhuizen

Rogierlaan 23-24, 25 (Blankenberge)
Samenstel van bel-etageburgerhuizen van 1896 naar ontwerp van de Blankenbergse architect Alfred Neirynck.


Wederopbouwhoeve 't Geuzegat

Zwarteweg 22 (Middelkerke)
De hoeve werd volledig vernield tijdens de Eerste wereldoorlog. Kwaliteitsvol heropgebouwd naar ontwerp van architecten A. Neyrinck & J. Heyneman van 1922 teruggaand op de regionale hoevebouw met accentuering van de streekeigen bouwelementen. De hoevegebouwen werden daarbij U-vormig ingeplant rond een vierkant erf, met in het zuiden de boerenwoning, in het noorden de schuur met wagenhuis en in het westen de koestalvleugel.


Thema's

Ontwerper van

Markt

Zeedijk-Wenduine


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Neirynck [online] https://id.erfgoed.net/personen/3788 (Geraadpleegd op )

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.