Persoon

Minnigh, Willy

ID
3823
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3823

Beschrijving

Het oeuvre van Willy Minnigh, die zich op de woningbouw concentreerde, getuigt van een grote diversiteit, gaande van Arts & Crafts tot modernisme. Hij studeerde aan Sint-Lucas in Schaarbeek en aan de Brusselse academie. Hij begon zijn loopbaan tijdens de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog. In de Kempen en aan de kust bouwde hij villa's in cottagestijl. In het Brusselse verwezenlijkte hij woningen in late art deco en flatgebouwen in de geest van de Nieuwe Zakelijkheid, soms met uitgesproken afgeronde vormen (flatgebouw met brasserie, Laken, 1935). Hij was redactiesecretaris van L'Emulation.

  • POULAIN N. 2003: Minnigh, Willy (eigenlijk Minnigh, Willem Joseph). In: VAN LOO, A. (red.), Repertorium van de architectuur in België van 1830 tot heden, Antwerpen, 424.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Modernistisch getint burgerhuis

Mergelputstraat 88 (Vilvoorde)
Burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder plat dak, lijstgevel met overkragende bovenverdiepingen met erkers en balkons, van 1939 naar ontwerp van architect W. Minnigh.


Villa kolonel Serckx

Berkenlaan 37 (Kraainem)
Art deco villa in pakketbootstijl, ontworpen in 1938 door architect Willy Minnigh. Er is een omringende, omheinde tuin.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Minnigh [online] https://id.erfgoed.net/personen/3823 (Geraadpleegd op )