Persoon

Nouille, Paul

ID
3836
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3836

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Flandria Palace Hotel

Koningin Maria Hendrikaplein 2 (Gent)
Flandria Palace Hotel, gebouwd als hotel met 600 kamers voor de wereldtentoonstelling van 1913, in 1912 naar ontwerp van architect J. Van den Hende. Monumentaal hoekcomplex met hoofdgebouw in beaux-arts-traditie vermengd met gestileerde motieven met late art-nouveau-reminiscenties. Elf traveeën brede voorgevel met vier bouwlagen onder leien bedaking waarin dakkapellen. In de inkomhal bevindt zich gedenkplaten ter ere van spoorwegpersoneel gesneuveld tijdens de Eerste Wereldoorlog, geflankeerd door twee gedenkplaten voor gesneuvelden van de Tweede Wereldoorlog.


Goederenloods

Stationsplein 6 (Maldegem)
Goederenloods gebouwd door de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen in 1934 ten oosten van het stationsgebouw. Het ontwerp is, naar de originele plannen, van architect Paul Nouille, spoorwegarchitect en medewerker van onder meer de architecten August Desmet en Henri van de Velde.


Station Blankenberge

Koning Leopold III Plein 16 (Blankenberge)
Station van ongeveer 1937 naar ontwerp van architecten Henry van de Velde, August Desmet en Paul Nouille, ter vervanging van neoclassicistisch getint station van 1863.


Station Izegem

Stationsstraat 2 (Izegem)
Station van 1930-1931, naar ontwerp van P. Nouille en G. Duchateau, bestaande uit eenvoudige baksteenbouw aansluitende bij de art deco.


Station Knokke

Maurice Lippensplein 26 (Knokke-Heist)
Bakstenen gebouwen gelegen ten zuiden van het Maurice Lippensplein. Hoofdgebouw van 1956, ter vervanging van gebouw uit 1932. De twee dwarsgebouwen dateren van 1932.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Nouille [online] https://id.erfgoed.net/personen/3836 (Geraadpleegd op )