Persoon

Olivier, Eddy

ID
3849
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3849

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Klooster van de zusters van de Heilige Vincentius a Paulo

Langestraat 72 (Brugge)
Voormalig klooster van de zusters van de Heilige Vincentius a Paulo (1894-1983), thans in gebruik door VZW Oikonde. Samenstel van drie diephuizen en één breedhuis.


Laatgotisch burgerhuis

Sint-Amandsstraat 7 (Brugge)
Laatgotisch diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); dubbelhuis van 1573 met kern die opklimt tot de 13de eeuw. Historiserende en verfraaiende "Kunstige Herstelling" van 1881 naar ontwerp van architect O. de Breuck (Brugge).


Stadswoning De Vergulde Fontein

Twijnstraat 15 (Brugge)
Lijstgevel van 1839, soortgelijk aan deze van In Sint-Jacob.


Stadswoning met houten winkelpui

Langestraat 70 (Brugge)
Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Trapgevel (5 treden + topstuk) van verankerde rode baksteen, uit de 17de eeuw. Latere aanpassingen onder meer in 1860 wijzigen van de bovenvensters en in 1879 vernieuwen van de cartouches. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1995-1997 naar ontwerp van architect E. Olivier (Brugge).


Stadswoningen

Westmeers 86-88 (Brugge)
Geheel, in zijn huidige vorm bestaande uit het linker deel met garage en enkelhuis van één bouwlaag en rechts het hoofdgebouw, opgevat als dubbelhuis van vier/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken. Aan tuinzijde zijn hierop drie parallelle haakse achterhuizen geënt van respectievelijk één en twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse pannen). "Kunstige Herstelling" van 1963 naar ontwerp van architect R. Platteeuw (Brugge), ingrijpende restauratie.


Thema's

Ontwerper van

Middelburgstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Olivier [online] https://id.erfgoed.net/personen/3849 (Geraadpleegd op )