Persoon

Pallemans, Christiaan

ID
3895
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3895

Beschrijving

Christiaan Pallemans, op 7 september 1938 te Kapellen gehuwd met Maria Coleta De Schutter (°Kapellen, 1907), studeerde bouwkunde aan de Stedelijke Nijverheidsschool in Antwerpen, en werkte met zijn vader als aannemer van bouwwerken te Kapellen. Hij werd als verzetsleider bij de Nationale Koninklijke Beweging op 12 februari 1944 opgepakt an als politiek gevangene op transport gesteld naar het concentratiekamp Buchenwald, vervolgens via Dora naar Ellrich, waar hij op 9 maart 1945 overleed.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Ensemble van drie burgerhuizen

Camille Huysmanslaan 74, Van Varickstraat 1-3 (Antwerpen)
Ensemble van drie burgerhuizen in zakelijke art deco op de hoek van de Camille Huysmanslaan (nummer 74) en de Van Varickstraat (nummers 1-3) naar ontwerp van Christiaan Pallemans uit 1934. Bouwheer was Edmond De Beukelaer die als opvolger van zijn neef Louis-Xavier de likeurstokerij De Beukelaer zou leiden.


Villa in cottagestijl

Olmenlaan 4 (Antwerpen)
Imposante villa in cottagestijl naar een ontwerp door de bouwondernemer Christiaan Pallemans uit 1934. Bouwheer was Louis-Xavier de Beukelaer, zoon, medezaakvoerder en latere opvolger van de likeurstoker François-Xavier de Beukelaer, de uitvinder en fabrikant van het bekende Elixir d’Anvers.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Pallemans [online] https://id.erfgoed.net/personen/3895 (Geraadpleegd op )