Collectief

Paris-Isaac

ID
3903
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3903

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeentelijke jongensschool

Dorpsstraat 2 (Bocholt)
Voormalige gemeentelijke jongensschool, sinds 1994 gemeentelijke bibliotheek. De school werd gebouwd in 1868-73 door H. Jaminé (Hasselt); de ijzeren koepelconstructie werd gemaakt door Pâris-Isaac. De plannen werden niet volledig uitgevoerd.


Kasteeldomein Blauwhuis

Kasteelwijk 3 (Izegem)
Het huidige kasteel is gelegen te midden van een informeel park en is te bereiken via een dreef in het westen en één in het zuiden. De nog deels behouden omwalling ten westen, wordt gevoed door de Kasteelbeek.


Neogotische watertoren

Maria-Hendrikapark zonder nummer (Oostende)
Maria-Hendrikapark z.nr. <italic>Watertoren</italic>.De nieuwe watertoren aan de Populierendreef in het Maria-Hendrikapark wordt opgetrokken in 1959 naar ontwerp van ir. F.G. Riessauw, professor aan de Universiteit van Gent (Gent, 1912-1999) en uitgevoerd door aannemer N.V. Vanonkelen (Tienen) (cf. opschrift steen). Het betreft hier de vierde watertoren van Oostende (met uitzondering van

Uitvoerder van

Afdak 4 langs de d'Herbouvillekaai

D'Herbouvillekaai zonder nummer (Antwerpen)
De fragmenen afdaken langs de d'Herbouvillekaai gaan terug tot de inrichtingsfase van de rechteroever van de Schelde op het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw.