Persoon

Payen, Auguste

ID: 3938   URI: https://id.erfgoed.net/personen/3938

Beschrijving

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Station Lier

Leopoldplein 32 (Lier)
Station opgetrokken in 1861 naar ontwerp van A. Payen. Neoclassicistisch stationsgebouw bestaande uit een centraal gedeelte van twee bouwlagen, geflankeerd door lagere vleugels van één bouwlaag.


Station Ronse met goederenloods en telefoon- en telegraafkantoor

Winston Churchillplein 13 (Ronse)
Het stationsgebouw van Ronse is een middelgroot station in neoclassicistische (rondboog-)stijl, oorspronkelijk in 1841 te Brugge opgericht naar het ontwerp van Architect Payen (1801-1877) en in 1881 naar Ronse verplaatst. Ten noordoosten van het stationsgebouw bevindt zich een goederenloods; ten westen het voormalig telefoon- en telegraafgebouw.


Oud station Dendermonde

Statieplein 2 (Dendermonde)
Het eerste houten stationsgebouw te Dendermonde van 1837 werd in 1849 door een streng classicistisch gebouw vervangen, vermoedelijk naar ontwerp van architect Auguste Payen (het toont trouwens een sterke verwantschap met het stationsgebouw te Wetteren dat door bovengemelde architect werd ontworpen).


Station Wetteren met wachthuis

Stationsplein 15 (Wetteren)
Gelegen aan de spoorlijn Mechelen-Dendermonde-Gent, ingehuldigd op 28 september 1837. Het station te Wetteren werd ontworpen door architect Auguste Payen (1801-1877), ingenieur-architect bij de Staatsspoorwegen.