Persoon

Payen, Auguste

ID
3938
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3938

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Oud station Dendermonde

Statieplein zonder nummer (Dendermonde)
Het symmetrisch opgebouwd neoclassicistisch gebouw uit 1849 telt vijftien traveeën. Het centrale gedeelte van vijf traveeën telt twee bouwlagen en is evenals beide zijvleugels van één bouwlaag nu afgedekt onder zadeldaken. De voor- en perrongevel zijn identiek.


Station Lier

Leopoldplein 32 (Lier)
Station opgetrokken in 1861 naar ontwerp van A. Payen. Neoclassicistisch stationsgebouw bestaande uit een centraal gedeelte van twee bouwlagen, geflankeerd door lagere vleugels van één bouwlaag.


Station Ronse met goederenloods en telefoon- en telegraafkantoor

Winston Churchillplein 6 (Ronse)
Het stationsgebouw van Ronse is een middelgroot station in neoclassicistische stijl, oorspronkelijk in 1841 te Brugge opgericht naar het ontwerp van Architect Payen en in 1881 naar Ronse verplaatst. Ten noordoosten van het stationsgebouw bevindt zich een goederenloods; ten westen het voormalig telefoon- en telegraafgebouw.


Station Wetteren met wachthuis

Stationsplein 15 (Wetteren)
Station, gelegen aan de spoorlijn Mechelen-Dendermonde-Gent, ingehuldigd op 28 september 1837 en ontworpen door architect Auguste Payen, ingenieur-architect bij de Staatsspoorwegen. Het station in neoclassicistische stijl werd in 1848 voltooid. In 1882 werden de flankerende aanbouwsels uitgebreid met één travee in aangepaste stijl. Circa 1906 bouw van een wachthuis voor de reizigers aan de overkant van het spoor.


Thema's

Ontwerper van

Stationsplein

Vrijdagmarkt


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Payen [online], https://id.erfgoed.net/personen/3938 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.