Persoon

baron Bonaert, Francis

ID: 400   URI: https://id.erfgoed.net/personen/400

Beschrijving

De belangrijkste bron voor de geboortedatum is :

  • Avis nécrologiques, in : La Libre Belgique, 21 juni 2012, p. 40.

Zie ook :

  • de Trazegnies, Olivier ; de Wasseige, François-Emmanuel, In memoriam. Le baron Francis Bonaert (1914-2012), in Bulletin trimestriel de l’Association de la noblesse du Royaume de Belgique, nr. 272, Brussel, october 2012, p. 130-134.
  • de Wasseige, François-Emmanuel, In memoriam Baron Francis Bonaert (1914-2012), in Historische Woonsteden & Tuinen, nr. 174, 2e trim. 2012, p. 46.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Congregatiekapel

Dorpsstraat 64 (Sint-Martens-Latem)
Voormalige Congregatiekapel, heden villa "Wit huis" Oorspronkelijk bijzondere school opgericht door baron della Faille in 1879, in donkere baksteen.


Kasteel Den Ast

Korte Aststraat 12 (Kruisem)
Oorspronkelijk landhuis gebouwd door de Gentse bouwkundige L. Roelandt en voltooid circa 1850; nadien herhaaldelijk aangepast. Kasteel met aanhorigheden met onder meer belvedèretoren en serres mooi ingeplant op de helling boven de beekvallei met aangelegde rozentuin ten westen en landschapspark met vijvers.


Kasteel van Duras

Park 1, 1A (Sint-Truiden)
Classicistisch kasteel in Palladiaanse stijl. Gelegen op de plaats van de burcht van de Heren van Duras, voor het eerste vermeld in 1102.


Kasteeldomein van Wannegem-Lede

Huisepontweg 36 (Kruisem)
Het classicistisch kasteel van Wannegem-Lede werd in 1783 naar ontwerp van Gilles-Barnabé Guimard gebouwd in opdracht van baron Alphonse Baut de Rasmon. De tuinaanleg gebeurde volgens de typische ganzenvoet met drie vista' s. Het park is voorzien van een aantal typische tuinelementen van omstreeks 1900. Verspreid liggen verschillende 18de-eeuwse fabriekjes.


Norbertijnenabdij Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Abdijstraat 20, Kerkplein 1 (Grimbergen)
De abdij is gelegen in het centrum van Grimbergen. De grotendeels ommuurde abdijsite wordt ten zuiden begrensd door het Kerkplein en de Hogesteenweg, ten westen door de Abdijstraat, ten noorden door de Wolvertemsesteenweg en ten oosten door bebouwde percelen.