Persoon

Rampelbergh, Joseph

ID
4141
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4141

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeentehuis

H. Torleylaan 13 (Beersel)
Gemeentehuis van Huizingen, opgetrokken in 1910-11 in neotraditionele stijl naar ontwerp van architect P.J. Rampelbergh, een Schaarbeekse architect die ook de lokale lagere school ontwierp.


Jongensschool

A. Vaucampslaan 90 (Beersel)
Schoolcomplex bestaande uit klasgebouwen, een speelplaats en een onderwijzerswoning, opgetrokken rond 1900 naar ontwerp van architect J. Rampelbergh in de typische vormgeving kenmerkend voor de scholenbouw bij het begin van de 20ste eeuw.


Kantoor van de Hypotheekbewaring met ambtswoning

Mermansstraat 14-16 (Turnhout)
Herenhuis gebouwd circa 1906 naar ontwerp van J. Rampelbergh als woning met burelen voor de bestuurder van de hypotheekbewaring.


Kantoor van de Hypotheekbewaring, Erfenisrechten en Burgerlijke Akten

Justitiestraat 6 (Antwerpen)
Kantoorgebouw op de hoek van de Justitiestraat en de Jan Frans Willemsstraat, opgetrokken in opdracht van de Administratie van Registratie en Domeinen van het Ministerie van Financiën, directie Antwerpen, voor de dienst Hypotheekbewaring, Erfenisrechten en Burgerlijke Akten. Architect J. Rampelbergh, verbonden aan de dienst Burgerlijke Gebouwen van het Ministerie van Openbare Werken, tekende in 1911 het ontwerp.


Zegelgebouw (Hôtel du Timbre)

Huidevettersstraat 23 (Antwerpen)
Kantoorgebouw opgetrokken in opdracht van de Administratie van Registratie en Domeinen van het Ministerie van Financiën, directie Antwerpen, als ‘Hôtel de la direction et du Timbre’. Architect J. Rampelbergh, verbonden aan de dienst Burgerlijke Gebouwen van het Ministerie van Openbare Werken, tekende in 1912 het ontwerp.