Persoon

Ricquier-Winckelmans, Guillaume L.

ID
4194
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4194

Beschrijving

Gehuwd met Catharina Winckelmans in 1859.

  • Info Marcel Windey (2016).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in second-empirestijl

Keizerstraat 56 (Antwerpen)
Burgerhuis in second-empirestijl gebouwd in opdracht van mevrouw Collignon, naar een ontwerp door de architect Guillaume Léopold Ricquier-Winckelmans uit 1867. Volgens een recente gevelsteen stond op deze plaats het woonhuis van de dichteres Anna Bijns (1493-1575).


Gutenberg

Beggaardenstraat 23, Sint-Katelijnevest 50 (Antwerpen)
Ondiep winkelhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl op de hoek van Sint-Katelijnevest en Beggaardenstraat, gebouwd in opdracht van de drukker D. De Vettere, en in de gevel gedateerd 1880. Een eerder project in neoclassicistische stijl door de architect Guillaume L. Ricquier-Winckelmans werd geweigerd.


Hoekensemble in second-empirestijl

De Keyserlei 16-22, Quellinstraat 2-4 (Antwerpen)
Dit opvallende hoekensemble in second-empirestijl werd in 1869 gebouwd naar een ontwerp van bouwmeester G. L. Riquier-Winckelmans voor Van Aersen, wonende in de Borzestraat 11 in Antwerpen.


Samenstel van twee neoclassicistische handelshuizen

Statiestraat_AN 8-10 (Antwerpen)
Dit samenstel van twee identieke neoclassicistische panden werd in 1872 ontworpen door architect G. Ricquier-Winckelmans voor beenhouwer Soetewey, wonende in de Lange Nieuwstraat 186 in Antwerpen.


Traditioneel diephuis

Kleine Goddaard 24 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis dat in kern minstens opklimt tot de 17de eeuw. De puntgevel werd in 1894 door August Van Herwegen-Janssens vervangen door een tweede verdieping.


Winkel- en burgerhuis in second-empirestijl

Charlottalei 6-8 (Antwerpen)
Winkel- en burgerhuis in second-empirestijl, nummer 6 gebouwd voor de banketbakker Jean Baptiste Vervliet naar ontwerp A. Vos uit 1870, nummer 8 voor Franciscus Simons naar ontwerp van Guillaume L. Ricquier-Winckelmans uit 1868. Gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 1997.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Vleminckstraat 2 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl naar een ontwerp door de architect Guillaume Léopold Ricquier-Winckelmans uit 1872, voltooid in 1873. Opdrachtgever was J. Devos, een handelaar in confectiekleding. Het nieuwbouwproject betrof de uitbreiding van het rechts aanpalende hoekhuis met de Melkmarkt, en omvatte ook het links aanpalende pand. Dit geheel werd omstreeks 1998 gesloopt voor een nieuwbouwpand.


Thema's

Ontwerper van

Amerikalei

Lange Kievitstraat