Persoon

Roelandt, Marcel

ID
4214
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4214

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Arbeidershuizen van 1925

Groenstraat 17-43 (Oudenaarde)
Rij van 14 arbeiderswoningen met voortuin, gebouwd van 1923 tot 1925 door de sociale huisvestingsmaatschappij Elk gezin een dak, naar ontwerp van architect Marcel Roelandt en uitgevoerd door aannemers Doolaeghe en Demeyer. Architecturale waarde als representatief voorbeeld van de sociale huisvesting tijdens het interbellum.


Begraafplaats

Aveschoot zonder nummer (Kaprijke)
Nieuwe begraafplaats aangelegd in 1942 naar ontwerp van Marcel Roelandt in 1942. De laatste begrafenis op de oude begraafplaats rond de kerk vond plaats in 1952.


Burgerhuis

Rijselstraat 3 (Ieper)
Burgerhuis naar ontwerp van architect Marcel Roelandt (Brugge) van 1922.


Burgerhuis

Rijselstraat 162 (Ieper)
Burgerhuis gesigneerd "Marcel Roelandt - Architecte - Bruges", en volgens bouwaanvraag daterend van 1922.


Burgerhuis

Admiraal Ronarchstraat 8 (Diksmuide)
Diephuis heropgebouwd in 1923 naar ontwerp van architect Marcel Roelandt (Brugge). Complexe in- en uitzwenkende topgevel met oculus en bekronend fiaal. Verankerde baksteenbouw met rijkelijk gebruik van natuursteen voor de plint, waterlijsten, speklagen, muuropeningen en kruisindeling van de ramen.


Burgerhuis naar ontwerp van Marcel Roelandt

Bloemenstraat 1 (Brugge)
Halfvrijstaand burgerhuishuis uit de jaren 1920. Baksteenbouw op L-vormige plattegrond boven een arduinen plint. De voorbouw met grote rechthoekige ramen is uitgewerkt als een oplopende erker.


Burgerhuis van 1935

Diksmuidse Heerweg 23 (Brugge)
Interbellumwoning van 1935 naar ontwerp van architect Marcel Roelandt (Brugge).


Laboratorium

Oude Vaartstraat 41-43 (Turnhout)
Laboratorium, gebouwd circa 1919 naar ontwerp van M. Roelandt voor de Industrie Chimique de Turnhout.


Pastorie van de Sint-Maurusparochie

Oude Staatsbaan 68 (Lievegem)
Pastorie, gebouwd links van de Sint-Mauruskerk. Alleenstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met klokkenstoel, naar ontwerp van architect M. Roelandt, van 1931-1932.


Sociale huisvesting van 1926

Gentstraat 14-22 (Kaprijke)
Rij van vijf arbeidershuisjes, in 1926 gerealiseerd door de sociale huisvestingsmaatschappij Voorziening in nood, waarschijnlijk naar ontwerp van Marcel Roelandt.


Tennisclub De witte Beer

Damse Vaart-Zuid 76 (Brugge)
Het achterin gelegen modernistisch clubhuis bestaat uit verschillende bepleisterde en witbeschilderde, kubusvormige volumes onder platte daken. Aan de straat staat een garage in een gelijkaardige stijl.


Winkelhuizen met flats

Herentalsstraat 21-23 (Turnhout)
Samenstel van twee art-decogetinte winkelhuizen, elk vier bouwlagen hoog naar ontwerp van Brugs architect M. Roelandt van 1936.


Thema's

Ontwerper van

Biezenstraat

Kauwekijnstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Roelandt [online] https://id.erfgoed.net/personen/4214 (Geraadpleegd op )