Groenstraat 17-43 (Oudenaarde)
Rij van 14 arbeiderswoningen met voortuin, gebouwd van 1923 tot 1925 door de sociale huisvestingsmaatschappij Elk gezin een dak, naar ontwerp van architect Marcel Roelandt en uitgevoerd door aannemers Doolaeghe en Demeyer. Architecturale waarde als representatief voorbeeld van de sociale huisvesting tijdens het interbellum.
Aveschoot (Kaprijke)
Nieuwe begraafplaats aangelegd in 1942 naar ontwerp van Marcel Roelandt in 1942. De laatste begrafenis op de oude begraafplaats rond de kerk vond plaats in 1952.
Rijselstraat 162 (Ieper)
Burgerhuis gesigneerd "Marcel Roelandt - Architecte - Bruges", en volgens bouwaanvraag daterend van 1922.
Admiraal Ronarchstraat 8 (Diksmuide)
Diephuis heropgebouwd in 1923 naar ontwerp van architect Marcel Roelandt. Complexe in- en uitzwenkende topgevel met oculus en bekronend fiaal. Verankerde baksteenbouw met rijkelijk gebruik van natuursteen voor de plint, waterlijsten, speklagen, muuropeningen en kruisindeling van de ramen.
Bloemenstraat 1 (Brugge)
Halfvrijstaand burgerhuishuis uit de jaren 1920. Baksteenbouw op L-vormige plattegrond boven een arduinen plint. De voorbouw met grote rechthoekige ramen is uitgewerkt als een oplopende erker.
Diksmuidse Heerweg 23 (Brugge)
Interbellumwoning van 1935 naar ontwerp van architect Marcel Roelandt (Brugge).
Oude Vaartstraat 41-43 (Turnhout)
Laboratorium, gebouwd circa 1919 naar ontwerp van M. Roelandt voor de Industrie Chimique de Turnhout.
Oude Staatsbaan 68 (Lievegem)
Pastorie met aansluitende tuin, gebouwd links van de Sint-Mauruskerk. Alleenstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met klokkenstoel, naar ontwerp van architect M. Roelandt, van 1931-1932.
Gentstraat 14-22 (Kaprijke)
Rij van vijf arbeidershuisjes, in 1926 gerealiseerd door de sociale huisvestingsmaatschappij Voorziening in nood, waarschijnlijk naar ontwerp van Marcel Roelandt.
Damse Vaart-Zuid 76 (Brugge)
Het achterin gelegen modernistisch clubhuis bestaat uit verschillende bepleisterde en witbeschilderde, kubusvormige volumes onder platte daken. Aan de straat staat een garage in een gelijkaardige stijl.
Herentalsstraat 21-23 (Turnhout)
Samenstel van twee art-decogetinte winkelhuizen, elk vier bouwlagen hoog naar ontwerp van Brugs architect M. Roelandt van 1936.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Roelandt [online], https://id.erfgoed.net/personen/4214 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.