Persoon

Rome, Paul

ID
4231
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4231

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Aartsbisschoppelijk Groot Seminarie

Frederik de Merodestraat 18 (Mechelen)
Groot complex met kapel, grote en kleine binnenplaats en grote en kleine tuin respectievelijk achter en bezijden de grote binnenplaats.


Notariswoning

Kerkstraat 1 (Willebroek)
Hoekhuis van twee bouwlagen onder een complexe leien bedaking, in nieuwe zakelijkheid, opgericht naar ontwerp van P. Rome van 1932.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Bijstand

Tervuursesteenweg 255 (Zemst)
Deze recente constructie gedateerd 1961 naar ontwerp van architect P. Rome, vervangt de oudere afgebroken zandstenen kerk.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk

Hanswijkstraat 67 (Mechelen)
In 1663 eerstesteenlegging van de barokke kerk naar ontwerp van Lucas Faydherbe. Parochiekerk, vroeger tevens kloosterkerk van de dalscholieren; afgeschaft onder Jozef II in 1783-84.


Sint-Geertruiabdij met tuin

Halfmaartstraat 6, zonder nummer, Sint-Geertruiabdij 4-7, 8-10, 11 (Leuven)
De site van de voormalige Sint-Geertruiabdij bevindt zich ten zuiden en ten oosten van de Sint-Geertruikerk, langsheen de oevers van de Dijle. Het huidige gebouwenbestand is voornamelijk het resultaat van de restauratie en nieuwbouw.


Sint-Geertruidabdij en omgeving

Halfmaartstraat, Karel van Lotharingenstraat, Mechelsestraat, Sint-Geertruiabdij, Vaartstraat (Leuven)
De site van de voormalige Sint-Geertruiabdij beslaat een rechthoek van circa 150 op 120 meter, ingesloten door de Mechelsestraat, de Halfmaartstraat, de Vaartstraat, de Karel van Lotharingenstraat en de Dijle.