Persoon

Rooms, Antoine

ID: 4236   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4236

Beschrijving

Zoon van architect Jan Rooms.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Brouwershuis met rest van brouwerij Het Anker

Dendermondebaan 15 (Zele)
Voormalig brouwershuis van de verdwenen brouwerij Het Anker. Aan straat palend voormalig neoclassicistisch brouwershuis in 1872 in opdracht van brouwer Alfred De Smedt gebouwd. In 1932 door diens opvolger brouwer Louis Rosseels vergroot met een hoektorentje en een bijgebouw; volgens gevelsteen gerealiseerd door de bouwmeesters J. Rooms & Zonen.


Burgerhuizen

Havenlaan 22-23 (Zelzate)
Enkelhuizen van respectievelijk twee en drie travee├źn en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak, beide naar ontwerp van J. Rooms en zonen en gebouwd in 1932.


Gemeentehuis Sint-Amandsberg

Antwerpsesteenweg zonder nummer (Gent)
Monumentaal, vrijstaand gebouw op rechthoekige plattegrond, in neogotische stijl geconstrueerd naar ontwerp van architect M. De Noyette in 1883. Gesitueerd op de hoek van de Antwerpsesteenweg en de Visitatiestraat ten zuiden van de Kapelleberg. Twee bouwlagen op souterrain en vier verschillend uitgewerkte gevels.


Kloostercomplex met school, woonpaviljoenen en dienstgebouwen De Spycker en Nieuwland

Polderstraat 74-78, 76A-B (Brugge)
Complex bestaande uit een school, woonpaviljoenen en dienstgebouwen "De Spycker" en "Nieuwland" gesitueerd op een diep gelegen terrein en toegankelijk via een lange, geasfalteerde oprit.


Parochiekerk Heilige Amandus en Heilige Jozef

Visitatiestraat zonder nummer (Gent)
Oorspronkelijk eenvoudige driebeukige bakstenen kerk met ingebouwde Westtoren, gebouwd in 1846-1847 naar ontwerp van architect Mathias Wolters in de voor hem typerende sobere neogotische stijl. Ingrijpend verbouwd in 1932-1940 door architecten Jan en Antoine Rooms.


Thema's