Persoon

Rooms, Wilfried

ID: 4242   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4242

Beschrijving

Zoon van architect Jan Rooms.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Brouwershuis met rest van brouwerij Het Anker

Dendermondebaan 15 (Zele)
Voormalig brouwershuis van de verdwenen brouwerij "Het Anker". Achterliggende volledig ommuurde tuin heden toegankelijk via een poort aan bakstenen hekpijlers links van het vroegere brouwershuis.


Burgerhuis

Vlasmarkt 28 (Dendermonde)
Burgerhuis, gebouwd als handels- en woonhuis naar een ontwerp van 1920 van architect W. Rooms-Teissier (Sint-Amandsberg), voor goudsmid E. Van Dorpel. Rijhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder pseudomansardedak met leien.


Burgerhuizen

Havenlaan 22-23 (Zelzate)
Enkelhuizen van respectievelijk twee en drie traveeën en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak, beide naar ontwerp van J. Rooms en zonen en gebouwd in 1932.


Directeurswoning 't Kalkhof

Leiedam 3-4 (Deinze)
Voormalige directeurswoning volgens gevelsteen zogenaamd "’t Kalkhof". Achterin gelegen villa in cottagestijl, nu twee woningen, volgens jaartal op gevelsteen gebouwd in 1924, volgens bewaarde plannen naar ontwerp van architect W. Rooms (Gent) in opdracht van de zijdefabrikant M. Vincent-Van den Dorpel.


Ensemble van dorpswoningen

Sint-Gillislaan 100-112 (Dendermonde)
Ensemble van rijhuizen uit de eerste decennia van de 20ste eeuw, waarvan nummer 106 gedateerd op tegeltableau gedateerd "Anno 1908". Enkelhuizen van twee bouwlagen en twee traveeën onder pseudo-mansardedak (pannen en kunstleien), nummer 100 en 106 met oeil-de-boeuf.


Gasthof Het Anker met feestzaal en winkelhuis

Markt 10-11 (Zele)
Tweegezinswoning gebouwd als "Gasthof Het Anker" met feestzaal (nummer 10) en winkelpand (nummer 11) in opdracht van de brouwer Louis Rosseels van de gelijknamige Brouwerij "Het Anker" aan de Dendermondebaan.


Gemeentehuis van Heusden

Heusdendorp 2 (Destelbergen)
Voormalig gemeentehuis, heden dienstencentrum. Voorheen slechts drie traveeën breed rijhuis van twee bouwlagen, gebouwd als gemeentehuis circa 1865 op de plaats van het vroegere gemeentehuis.


Parochiekerk Sint-Amandus en Sint-Job

Nieuwstraat zonder nummer (Deinze)
Nieuwe kerk ingeplant in de knik van de straat met westgevel uitziend op de straat en aan drie zijden omringend, deels omhaagd kerkhof met ijzeren hekken aan vierkante gemetste pijlers. Gebouwd in 1834-36 op grond geschonken door juffrouw M. Stevens van het nabij gelegen kasteeltje zogenaamd "Goed te sPauws" ter vervanging van de oude vervallen en te klein geworden Romaanse kerk op de Kapelleberg bij de Leie, gesloopt in 1836.


Pastorie

Adegem-Dorp 16 (Maldegem)
Pastorie, gelegen ten noordwesten van de kerk en aan de Hooge Pad, een oude kerkwegel tussen Adegem en Maldegem, en gebouwd in 1783 ter vervanging van de afgelegen oude pastorie in de Moerwege.


Tabaksfabrieken N.V. Van der Cruyssen

Kaaistraat 6 (Deinze)
Tabaksfabriek opgericht in 1872 door P.L. Van der Cruyssen uit Nevele waar zijn broer in dezelfde periode eveneens een tabaksfabriek oprichtte.


Villa Pick Wick

Welseweg 22 (Knokke-Heist)
Welseweg nr. 22/ Stijgbeugelpad/ Prinses Josephinelaan. "Pick Wick", villa in cottagestijl van 1937 naar ontwerp van architect W. Rooms; hoekerker verbouwd naar ontwerp van architect J. Wassenhove. Baksteenbouw op natuurstenen sokkel, met gevelvelden deels bepleisterd en van pseudo-vakwerk voorzien. Zware horizontale simili-banden. Centraal een licht afgeronde natuurstenen arcade waarin drie ron