Persoon

Rousseau, André

ID: 4266   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4266


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Kermisstraat 23-25 (Roeselare)
Huidig uitzicht van het burgerhuis resultaat van een "ombouw", (zie bouwaanvraag), van 1941 naar ontwerp van Louis Fabri (Roeselare). Fraai aangelegde tuin uit de jaren 1950 naar ontwerp van tuinarchitect André Rousseau (Roeselare) met pergola. Rechts in de tuin het magazijn van de vroegere eigenaar, handelaar in koloniale waren.


Burgerhuis

Spinnersstraat 22 (Roeselare)
Halfvrijstaande woning begonnen naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare) van 1935 (funderingen), waarna, naar verluidt, nieuw ontwerp van Joseph De Bruycker (Roeselare) van 1936. Omgevende tuin naar ontwerp van André Rousseau -nog grosso modo als verlengstuk van architecturale vormgeving; hek en buisleunigen tussen uitgebouwde plint van woning en gecementeerde muur met pijler.


Directeurswoning ontworpen door Alfons Van Coillie

Stationsdreef 182 (Roeselare)
Vrijstaand dubbelhuis met late neoclassicistische inslag naar ontwerp van Alfons Van Coillie van 1932 in opdracht van A. Jacob, eigenaar van de handschoenenfabriek Jacob-Degrève die zich naast zijn woning bevond; heden kledingszaak. Aan de straatzijde decoratief uitgewerkt ijzeren hek.


Modernistisch burgerhuis met tuin

Veldstraat 146 (Roeselare)
Markante halfvrijstaande woning naar ontwerp van J. De Bruycker in 1932 in samenwerking met ingenieur Maselis.


Villa 't Eiland

Astridlaan 26 (Lichtervelde)
Villa, zogenaamd " 't Eiland" naar ontwerp van Joseph De Bruycker (Roeselare) van 1940. Ommuurd terrein, aan Astridlaan en Koolskampstraat afgezet met lage rode bakstenen muur bekroond met deels vernieuwd hekwerk; vernieuwde metalen poorten. Aangelegde tuin met pergola, paviljoentje en vijver naar ontwerp van tuinarchitect André Rousseau (Roeselare) waarin rotspartij met onderkelderd tuinhuisje en waterval naar ontwerp van Joseph De Bruycker