Persoon

Boseret-Mali, Jacques

ID
428
URI
https://id.erfgoed.net/personen/428

Beschrijving

Behaalde zijn diploma als architect aan Sint-Lucas in Schaarbeek in 1936 en was er vervolgens ook docent. Hij vervolmaakte zich aan de Kunstgewebeschule in Wenen. Boseret-Mali richtte in 1949 samen met Raymond Stenier en Louis Van Hove het collectief Groupe Structures op.

Zijn volledige naam volgens het bevolkingsregister is Boseret, Jacques Marie Charles Paule. Later laat hij zich Boseret-Mali noemen (Mali zijnde de familienaam van zijn echtgenote Lucie).

  • BRAEKEN J. 2003: Groupe Structures in: VAN LOO A. e.a., Repertorium van de architectuur in België van 1830 tot heden, Antwerpen, 326-327.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Cottagevilla en kapel

Sint-Amelbergalei 35, Victor Frislei 18 (Schoten)
Ruime cottagevilla van 1906, bak- en zandsteenbouw onder leien daken met dakkapellen en torens; kapel opgetrokken in 1960-63 naar ontwerp van de architecten Jacques Boseret-Mali, Raymond Stenier, Louis Van Hove en Jacques Vandermeeren.


Filosofisch instituut

Sint-Jansbergsesteenweg 95-97, 101-103, 107 (Leuven)
Het filosofisch instituut werd in 1925-1927 opgetrokken naar een ontwerp van de architect Theo Van Dormael. Het instituut werd met zijn bijgebouwen gebouwd in opdracht van de Franstalige jezuïeten, te midden van een groot (historisch) parkdomein gevat tussen de Sint-Jansbergsesteenweg, de Nijvelseweg en de tuinwijk Ter Elst. Een eclectische baksteenstijl werd aangewend voor de gebouwen, kenmerkend voor het oeuvre van Theo Van Dormael.


Thema's

Ontwerper van

Groot-Bijgaarden