Persoon

Ruyten, Theodoor Jules K.

ID
4287
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4287

Beschrijving

Zoon van Louis Ruyten. Architect of bouwkundige in dienst van de Stad Antwerpen. Vanaf 1949 conservator van het Rubenshuis.

  • Informatie verkregen van M. Windey (2016 & februari 2023).

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Meergezinswoning in art-decostijl

Karel Oomsstraat 16 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl gebouwd in opdracht van mevrouw Th. Ruyten-Visschers, naar een ontwerp door Th. Ruyten uit 1925. Het gebouw is de enige gekende privérealisatie van Ruyten, architect of bouwkundige in dienst van de Stad Antwerpen.


Rubenshuis met tuin

Wapper 9-15 (Antwerpen)
Complex geheel van gebouwen rond rechthoekige binnenkoer met portiek, achterliggende tuin en tuinpaviljoen, ontstaan in 1611-27, wanneer Rubens er, na zijn terugkeer uit Italië in 1608, aan de Wappervaart een eigendom met bestaande woning in traditionele bak- en zandsteenstijl kocht en verbouwde tot woonhuis, een atelier liet bouwen in een italianiserende barok en beide verbond door een barokke portiek, die toegang verleende tot de kruiden- en bloementuin, waarin hij een sierlijk paviljoentje bouwde.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Ruyten [online], https://id.erfgoed.net/personen/4287 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.