Persoon

Ryssens-Van Camp, Petrus Josephus

ID: 4291   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4291

Beschrijving

Gehuwd met Maria Theresia Van Camp in 1867.

  • Info Marcel Windey (2016).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Pelgrimstraat 22 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer G. Ransbotryn, naar een ontwerp door de architect Petrus Josephus Ryssens-Van Camp uit 1880.


Hoekhuis met Bolivarplaats

Amerikalei 241 (Antwerpen)
Neoclassicistisch hoekpand met de Bolivarplaats, dat net zoals een aantal andere panden aan dit plein werd gebouwd in opdracht van investeerder A. Van den Muysenberg. De woning werd in 1897 ontworpen door P. Ryssens-Van Camp.


Neoclassicistisch burgerhuis

Amerikalei 239 (Antwerpen)
Deze neoclassicistische burgerwoning valt op door de originele geveluitwerking, die sterk afwijkt van de klassieke gevelordonnantie en –ornamentiek die meestal aangehouden wordt op het Zuid.


Neoclassicistisch winkelhuis

Oude Koornmarkt 63 (Antwerpen)
Neoclassicistisch winkelhuis gebouwd in opdracht van de schoenmaker C.P. Christiaensen, naar een ontwerp door de architect Petrus Josephus Ryssens-Van Camp uit 1872.


Portiek dagbladdrukkerij Louis Legros

Lange Koepoortstraat 62 (Antwerpen)
Portiek in neobarokstijl van de dagbladdrukkerij Louis Legros aan de Oude Beurs, naar ontwerp door de architect Petrus Josephus Ryssens-Van Camp uit 1884. Zetel van de Franstalige liberale dagbladen L'Opinion en Le Matin.


Twee winkelhuizen met bewaarde winkelpuien

Jacob Jordaensstraat 3-5 (Antwerpen)
Architect Petrus Josephus Ryssens-Van Camp tekent het ontwerp voor een samenstel van twee winkelhuizen, waarvan één voor een beenhouwerij. Eigenaar van de panden was Herman Van Den Muysenberg-Van Camp, vermoedelijk aangetrouwde familie van de architect. Gesloopt.


Winkelhuis in neoclassistische stijl

Pieter van Hobokenstraat 28 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Pieter van Hobokenstraat en Paradijsstraat, gebouwd in opdracht van de slager H.A. Herman, naar een ontwerp door de architect Petrus Josephus Ryssens-Van Camp uit 1890.


Thema's

Ontwerper van

Bolivarplaats

Uitvoerder van

Bolivarplaats