Persoon

Sauvage, Louis

ID
4319
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4319

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bankgebouw naar ontwerp van L. Sauvage

Kouter 7, 7A-B (Gent)
Bankgebouw van vijftien traveeën breed en drie bouwlagen hoog met een plat dak; in 1922 gebouwd naar ontwerp van L. Sauvage. De gevelindeling en ornamentiek zijn sterk geïnspireerd op de Lodewijk XVI-stijl.


Hotel Casino van de glasfabriek

Owenslei 6 (Mol)
Imposante pand in art-decostijl, plannen werden opgemaakt door architect Louis Sauvage, gedateerd 1925.


Kasteel Groeneveld met pachthoeve

Oostvaartdijk 168-174 (Grimbergen)
Gegroeid uit het zogenaamde pachthof Vroonevelt, een voormalige hoeve van de abdij van Grimbergen waarvan het land- en boerenhuis minstens opklimmen tot de 18de eeuw. Het domein is gelegen in het noordoosten van de gemeente aan de oever van de Willebroeksevaart.


Tuin van het Kasteel Groeneveld

Oostvaartdijk 168-174 (Grimbergen)
Landhuis met pachthoeve uit de 18de eeuw, verbouwd aan het begin van de 20ste eeuw met bijkomende verfraaiingswerken in beaux-artsstijl in 1917 naar ontwerp van architect Louis Sauvage; landhuis omgeven door park in landschappelijke stijl, oorspronkelijk 1 hectare, aangelegd rond 1800 tegen de achtergrond van een symmetrisch bos; vergroot tot circa 3 hectare en verrijkt met een vijver in de loop van de 19de eeuw; vlak voor de Eerste Wereldoorlog heraangelegd.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Sauvage [online] https://id.erfgoed.net/personen/4319 (Geraadpleegd op )