Persoon

Bouckaert, Louis

ID: 439   URI: https://id.erfgoed.net/personen/439

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Arresthuis Turnhout

Wezenstraat 1 (Turnhout)
Gebouwd in 1904 naar ontwerp van L. Bouckaert volgens het Amerikaanse Pennsylvaniasysteem.


Gevangenis

Bourgondiëstraat 6 (Oudenaarde)
Eveneens gebouwd op gronden van het na de Franse Revolutie afgeschafte klooster van Sion. Op de plaats van de huidige oprit naar de gevangenis, rechts van het gerechtshof, werd in de 19de eeuw na de afschaffing van het klooster van Sion een protestantse tempel gebouwd die bleef bestaan tot 1918. Eerste gevangenis gebouwd in de eerste helft van de 19de eeuw. De voormalige kapel van Sion werd geïntegreerd in het 19de-eeuwse gevangeniscomplex en in 1918 vernietigd.


Gemeentehuis en Vredegerecht van Evergem

Kapellestraat 1 (Evergem)
Oud gemeentehuis en vredegerecht (tot 1958), thans politiediensten. Opgericht in 1901-02 in eclectische stijl naar ontwerp van architect Louis Bouckaert (Brussel) onder leiding van aannemer E.J. Bertin (Ledeberg). Gerestaureerd in 1980-81.


Gemeentehuis en Vredegerecht van Oosterzele

Dorp 1 (Oosterzele)
L-vormig gebouw van twee verdiepingen onder snijdende zadeldaken (leien, vorstkam met leliemotieven) met houten dakkapellen; gevelstenen "ANNO/ 1899". Vrij opvallend eclectisch getint gebouw.


Zeemanshuis Godtschalck, rusthuis voor bejaarde zeelieden

Dokter Eduard Moreauxlaan 322 (Oostende)
* Dokter Eduard Moreauxlaan nr. 322. Zeemanshuis Godtschalck. Beschermd als monument bij M.B. van 26/05/2005. Rusthuis voor bejaarde zeelieden gebouwd in 1924-1925, waarvan de stichting teruggaat op een legaat van Helena en Isabella Godtschalck, dochters van luitenant Jean Eugène Godtschalck. Ingeplant in de duinenrij, omgeven door een grote tuin, met op de duintop een el