Persoon

Bouckaert, Louis

ID
439
URI
https://id.erfgoed.net/personen/439

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Arresthuis Turnhout

Wezenstraat 1 (Turnhout)
Gebouwd in 1904 naar ontwerp van L. Bouckaert volgens het Amerikaanse Pennsylvaniasysteem.


Gemeentehuis en Vredegerecht van Evergem

Kapellestraat 1 (Evergem)
Oud gemeentehuis en vredegerecht, opgericht in 1901-02 in eclectische stijl naar ontwerp van architect Louis Bouckaert onder leiding van aannemer E.J. Bertin. Bak- en zandstenen hoekgebouw van twee bouwlagen onder leiendaken. Uiterste poorttravee, met zandstenen korftoogpoorten, uitlopend in trapgevels.


Gemeentehuis en Vredegerecht van Oosterzele

Dorp 1 (Oosterzele)
L-vormig gebouw van twee verdiepingen onder snijdende zadeldaken met houten dakkapellen, gedateerd 1899. Vrij opvallend eclectisch getint gebouw met een tweeslachtig karakter: enerzijds aansluitend bij de burgerlijke villabouw van die tijd en anderzijds met reminiscenties aan de vroegere schepenhuizen.


Gevangenis

Bourgondiëstraat 6 (Oudenaarde)
Gebouwd op gronden van het na de Franse Revolutie afgeschafte klooster van Sion. Typerend Y-vormig complex binnen een rechthoekige dubbele ommuring met rondgang, nieuw gebouwd ten oosten van bestaande gevangenis naar ontwerp van L. Bouckaert in eclectische stijl van 1904-1908. Inwendig grotendeels aangepast. Na de Eerste Wereldoorlog wederopbouw van inkomgebouw, portiersloge, beheersgang en dienstgebouwen in dezelfde stijl. Huidig toegangsgebouw met drie ambtswoningen in neogotische stijl gedateerd Anno 1922. Tussen toegangsgebouw en de celgevangenis, portiersloge en beheersgang met kantoren in dezelfde eclectische stijl als hoofdgebouw, gebouwd na de Eerste Wereldoorlog.


Zeemanshuis Godtschalck, rusthuis voor bejaarde zeelieden

Dokter Eduard Moreauxlaan 322 (Oostende)
* Dokter Eduard Moreauxlaan nr. 322. Zeemanshuis Godtschalck. Beschermd als monument bij M.B. van 26/05/2005. Rusthuis voor bejaarde zeelieden gebouwd in 1924-1925, waarvan de stichting teruggaat op een legaat van Helena en Isabella Godtschalck, dochters van luitenant Jean Eugène Godtschalck. Ingeplant in de duinenrij, omgeven door een grote tuin, met op de duintop een elJe kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Bouckaert [online] https://id.erfgoed.net/personen/439 (Geraadpleegd op )