Persoon

Segers, Marc

ID: 4394   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4394

Beschrijving

Architect, studiegenoot van Renaat Braem met wie hij stage heeft gelopen in het bureau van architect Arthur Smet en met wie hij zich tot het einde van de jaren 1930 associeert.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Eengezinswoning in naoorlogs modernisme

Laurentia Poststraat 22 (Antwerpen)
Hoekhuis van twee bakstenen bouwlagen uitkragend boven gelijkvloerse kelderverdieping, van 1952 naar ontwerp van Marc Segers.


Herenhuis verbouwd tot appartementsgebouw

Peter Benoitstraat 11 (Antwerpen)
Herenhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Max Elsen, naar een ontwerp door de architect Ernest Stordiau uit 1913. Het hotel werd in opdracht van Jules Martin Jacobs uitgebreid en opgesplitst tot appartementen, naar een ontwerp door de architect Marc Segers uit 1945-1946.


Huis Van den Bergh

Dichtersstraat 82 (Antwerpen)
Modernistische woning ontworpen in 1935 voor Pieter Van den Bergh, arbeider bij Bell Telephone. Eerste uitgevoerde bouwproject van Renaat Braem en Marcel Segers als zelfstandige architecten.


Résidence Ermitage

Britselei 4 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in naoorlogs modernisme, opgetrokken in opdracht van Paul Van Stappen en de dames Olga Kums en O. Lonnoy-Van Stappen, naar een ontwerp door de architect Marc Segers uit 1948. Het imposante complex op de hoek van de Britselei en de Kiliaanstraat, telt 41 kleine huurappartementen of studio’s en een conciërgewoning.


Résidence Francia

Frankrijklei 57 (Antwerpen)
Modernistisch appartementsgebouw opgetrokken door de Entreprises Générales François Amelinckx, naar een ontwerp van architect Marc Segers uit 1937. Het vastgoedproject met zestien koopflats, behoort tot de vroegste realisaties van dit in 1936 opgerichte vastgoedbedrijf, met vestigingen in Antwerpen en Brussel.


Résidence Generaal Leman

Generaal Lemanstraat 39, 45 (Antwerpen)
Geheel van twee appartementsgebouwen in art-decostijl, gebouwd in opdracht van vader en zoon Séverin P. en François E. Amelinckx, naar ontwerpen door de architect Benoit J. Dupont uit 1933 en 1934.


Résidence Van Rijswijck

Jan Van Rijswijcklaan 279-281 (Antwerpen)
Geheel van twee flatgebouwen in art deco, opgericht als een complex met huurappartementen door de ondernemer François Amelinckx-Van Haelst. De eerste bouwfase betrof het hoekgebouw met de Populierenlaan, ontworpen door architect Jan Van Weert in 1929.


Woning Baré

Sorbenlaan 57 (Antwerpen)
Modernistisch burgerhuis gebouwd in opdracht van G. Baré, naar een ontwerp door de architecten Renaat Braem en Marcel Segers uit 1936.


Woning Chantraine-Vantvelt

Frans Stienletlaan 33-35 (Antwerpen)
Twee bescheiden minimumwoningen in spiegelbeeld, gebouwd in opdracht van de schoonbroers Louis Chantraine, huisschilder-behanger, en Willem Vantvelt, letterzetter, naar een ontwerp door Renaat Braem en Marc Segers uit 1936.


Woning Himschoot

Drakenhoflaan 50 (Antwerpen)
Woning met gevel in een bruinrode kleur, met een iets donkerdere tint voor de ingangspartij, en wit schrijnwerk, bouwaanvraag van 1936 door R. Braem en M. Segers.


Woning Janssens

Van Erstenstraat 73 (Antwerpen)
Woning waarvan de bakstenen muren bekleed zijn met een witte Dura-glaskorrelbezetting, gebouwd in 1937 naar ontwerp van Renaat Braam in samenwerking met Marcel Segers.