Persoon

Seldenslach, Charles

ID
4401
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4401

Beschrijving

  • Gegevens van Marcel Windey, oktober 2016.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Rosier 17-19 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer Van den Broek, naar een ontwerp door Charles Seldenslach uit 1882.


Café in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Kattendijkdok-Westkaai 28 (Antwerpen)
Café in neo-Vlaamserenaissance-stijl gebouwd in opdracht van herbergier en 'scheepsleverancier' Siebelt Gerdes Bremers, naar een ontwerp door de architect Charles Seldenslach uit 1888, voltooid in 1889.


De gulden Treft

Grote Markt 42 (Antwerpen)
In kern traditioneel diephuis dat opklimt tot het midden van de 16de eeuw. De blikslager Joannes H. Van Waeterschoodt liet in 1855 de getrapte geveltop vervangen door een derde verdieping. Charles Seldenslach ontwierp in 1886 de winkelpui met balkon.


Den Rykenhoek

Plantinkaai 13 (Antwerpen)
Woon- en handelspand in eclectische stijl op de hoek van Plantinkaai en Rijkenhoek, gebouwd in opdracht van de heer J. Mintjens, naar een ontwerp door de architect Charles Seldenslach uit 1882 of 1883.


Eclectisch handelspand

Sint-Michielskaai 4 (Antwerpen)
Dit opmerkelijke eclectische handelspand werd rond 1898 gebouwd naar een ontwerp van Charles Seldenslach. Het pand, dat het volledige perceel inneemt tussen de Sint-Michielskaai en de Verbrande-Entrepotstraat, bestond uit een woning met bureel, stalling, magazijn en zo meer.


Geheel van drie gekoppelde winkelhuizen

Plantinkaai 8-9, 10 (Antwerpen)
Geheel van drie gekoppelde winkelhuizen in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de bankier Louis Godderis, naar een ontwerp door Charles Seldenslach uit 1893. Gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 1999.


Hoekpand met Scheldestraat

Sint-Michielskaai 41 (Antwerpen)
Op de hoek van de Sint-Michielskaai met de Scheldestraat werd rond 1887 een monumentaal neoclassicistisch pand gebouwd met een handelsgelijkvloers en appartementen op de verdiepingen. Het is een ontwerp van Charles Seldenslach voor weduwe Hanogh.


Koffiekantoor De Haes

Graaf van Egmontstraat 31, 31A (Antwerpen)
Dit neoclassicistische pand was de woning, het kantoor en magazijn van "Comptoir de Cafés Victor De Haes", ontworpen in 1891 door architect Charles Seldenslach.


Traditioneel diephuis

Lange Riddersstraat 77 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met tuitgevel te dateren in de eerste helft van de 17de eeuw. Klassieke houten winkelpui aangebracht in opdracht van Angelien Seldenslach, naar een ontwerp door de architect Charles Seldenslach uit 1905.


Traditioneel diephuis

Vlasmarkt 3 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis oorspronkelijk met trapgevel van twee traveeën en vier bouwlagen onder een zadeldak, uit het vierde kwart van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.


Traditioneel diephuis met laatclassicistisch achterhuis

Wolstraat 45 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis dat minstens opklimt tot de 17de eeuw, en in de eerste helft van de 19de eeuw werd aangepast met een neoclassicistische lijstgevel. Laatclassicistisch achterhuis van omstreeks 1790 op de binnenplaats.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Steenhouwersvest 26 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl, gebouwd naar een ontwerp door de architect Charles Seldenslach uit 1893. Opdrachtgever was Auguste Uvo, die in 1885 door architect Joannes Franciscus Jacobs al het winkelhuis op nummer 14 had laten bouwen.


Winkelpand in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Isabellalei 2 (Antwerpen)
Winkelpand in neo-Vlaamserenaissance-stijl op de hoek van Isabellalei en Sint-Vincentiusstraat, naar een ontwerp door de architect Charles Seldenslach uit 1879, opgetrokken in 1880. Opdrachtgever en uitvoerder was de aannemer Corneille Joseph Kennes, die in 1874 voor eigen rekening ook het aanpalende burgerhuis Isabellalei 4 had opgetrokken.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Seldenslach [online] https://id.erfgoed.net/personen/4401 (Geraadpleegd op )