Persoon

Selis, Joseph

ID
4402
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4402

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw L'Imperator

Kipdorpvest 33-35, Teniersplaats 2 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl op de hoek van de Teniersplaats en de Kipdorpvest, gebouwd naar een ontwerp door de architect Joseph Selis uit 1936. Op het gelijkvloers van het complex dat tien flats omvat, was oorspronkelijk het café-bodega "L’Imperator" gevestigd.


Bioscoop Astrid

Koningin Astridplein 41 (Antwerpen)
Voorheen sedert 1908 zogenaamd "Royal" en sedert 1936 zogenaamd "Studio Movy"; huidig gebouw naar ontwerp van Joseph P. Selis, van 1938. Pui met centrale kassa tussen beglaasde inkomdeuren; vlakke bovengevel met brede luifel op grote hoogte.


Burgerhuis

Sint-Sebastiaansstraat 11-13 (Oostende)
Sint-Sebastiaanstraat nr. 11. Burgerhuis met art-nouveau-inslag van drie traveeën en drie bouwlagen met verhoogde begane grond onder zadeldak (nok evenwijdig met straat); gesigneerd (deels verdwenen) architect C. Pil (Oostende) en gedateerd "ANNO 1901" op cartouches in onderste borstwering. Restant van eenheidsbebouwing, cf. rechterdeel vervangen door nieuw appartement (nr. 9). Witgeschild


Coutellerie-Orfèverie Tilquin

Meir 99 (Antwerpen)
Winkelpand en meergezinswoning in art-decostijl, gebouwd in opdracht van Jos Van Put, naar een ontwerp door de architect Joseph Selis uit 1933. De “Coutellerie Orfèvrerie Tilquin” werd in 1860 opgericht, en is ook vandaag, meer dan 150 jaar later, nog een begrip in Antwerpen als speciaalzaak voor bestek, tafelzilver en serviesgoed.


Eenheidsbebouwing in art-nouveaustijl

Van Diepenbeeckstraat 7-19 (Antwerpen)
Geheel van zeven gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl, waarvan de nummers 9 tot 17 als eenheidsbebouwing zijn opgevat, te dateren begin jaren 1900. Een bouwdossier werd niet teruggevonden, opdrachtgever, ontwerper noch aannemer zijn gekend.


Gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl

Markgravelei 140, Van Putlei 2 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van René Peeters, naar een ontwerp van architect Ernest Nagels uit 1912. Het complex vormt de hoek met de Markgravelei, en telde oorspronkelijk drie bouwlagen en een pseudo-mansarde.


Handelspand Electrolux

Leopoldplaats 11 (Antwerpen)
Handelspand in art-decostijl opgetrokken in opdracht van de firma Davidis & Cie, naar een ontwerp door de architect Joseph Selis uit 1934. Bestemd als winkel en kantoren van Electrolux, betrof het project de grondige verbouwing van het neoclassicistische hotel G. Victor Meert uit 1869, waarvan indeling en gevelfront volledig werden vernieuwd. Aannemer Spiessens-Van Nereaux uit Deurne voerde de werken uit.


Meergezinswoning in art-decostijl

Doornelei 12 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl gebouwd in opdracht van Jacques Van Es, naar een ontwerp door architect Joseph Selis uit 1937. Het rijhuis met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een plat dak.


Résidence Splendid, appartementsgebouw

Albert I-Promenade 67A-E (Oostende)
Albert I-Promenade nr. 67A-E. Z.g. "RÉSIDENCE SPLENDID" cf. opschriften op ingangen, grootschalig appartementsgebouw opgetrokken in 1950 naar ontwerp van architecten J.P. Selis en M. Segers (Oostende), op de plaats van het gelijknamige hotel uit laatste kwart van de 19de eeuw dat samen met "Continental", "La Plage" en "Kursaal et Beau Site


Woning naar ontwerp van Jos Selis

Amerikalei 107, Brederodestraat 8 (Antwerpen)
In 1941 diende eigenaar en architect Jos Selis een bouwaanvraag om een neoclassicistische woning van 1890 naar ontwerp van J. De Pooter grondig te verbouwen.