Pastorijstraat 2 (Dessel)
Vrijstaande pastorie in classicistische stijl, gebouwd in 1778 naar ontwerp van Petrus Van Bergen en Jacobus Frou.
Zwartzustersstraat 24 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, dat in kern opklimt tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.
Kasteeldreef 2 (Brakel)
Kasteelpark met rechthoekige omgrachting en kleine vijver, minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw; grachtenpatroon mogelijk deels teruggaand op een aangepaste oudere site met walgrachten. Kasteel van twee bouwlagen op hoog souterrain met gewelfde ruimten, vermoedelijk circa 1850 door de familie Vermeulen vrijwel herbouwd. Poortgebouw uit de 17de eeuw achter de gemetste bakstenen brug over de noordelijke kasteelgracht. Kapelletje van 1943, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Banneux. Dreef van opgaande linden, ten oosten van het kasteel ommuurde moestuin en enkele bos- en graslandpercelen.
Markt 40 (Geel)
Georiënteerde kruisbasiliek gelegen aan de noordzijde van de Markt, opgetrokken in laatgotische stijl.
Zammelseweg (Geel)
Vroeg-neogotische, éénbeukige kruiskerk met toren van vier geledingen onder ingesnoerde naaldspits.
Zammelseweg 199 (Geel)
Opgericht ter plaatse van een vroegere "cluys" en de eerste tiendenpastorie, rechter zijvleugel van 1905 naar ontwerp van architect J. Taeymans; restauratie naar ontwerp van L. Sledsens in 1988-1995.
Hoge Rielen 32 (Kasterlee)
Kapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Geboorte en reeds vermeld in een cijnsboek van 1564. De kapel lag aan de rand van de Rielen heide in een omhaagd kerkhof. De kapel werd herbouwd begin 17de eeuw en onderging meerdere herstellings- en verbouwingswerken in de 18de eeuw en later. Langs de straatzijde staan vier lindes bij de toegang tot de kapel.
Kerkstraat 8 (Laakdal)
In 1938-1939 gebouwd als jongensschool naar ontwerp van E. Helsen en in 1996 door de Geelse Bouwmaatschappij omgevormd tot negen flats met gemeenschapslokaal.
Markt 1 (Geel)
Oorspronkelijk twee gebouwen, het zuidelijk deel uit eind 15de of begin 16de eeuw en het noordelijk deel uit de 16de eeuw, opgetrokken als burgerhuis.
Zwartzustersstraat 1 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak, uit de eerste helft van de 17de eeuw.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Sledsens [online], https://id.erfgoed.net/personen/4462 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.