Persoon

Bouquet, André

ID
447
URI
https://id.erfgoed.net/personen/447

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Land van Waaslaan 193 (Gent)
Deze burgerwoning in beaux-artsstijl werd ontworpen door de vooralsnog weinig gedocumenteerde bouwkundige A. Bouquet in 1928. Het gevelvlak is opgebouwd uit rood baksteenparement, met contrasterende negkettingen rond de schouderbogige muuropeningen in witgeschilderde bepleistering.


De Pier

Zeedijk zonder nummer (Blankenberge)
Het fenomeen van de Pier is gegroeid vanuit de aanlegsteiger voor badgasten in Engeland. De komst van de spoorwegen rond het midden van de 19de eeuw ontneemt de pieren hun oorspronkelijke functie, doch de blik op de kust en het wandelen boven de zee, zijn niet meer weg te denken. De 'plezierpieren' evolueren naar constructies op ijzeren onderstel met een 'landhoofd' waar men toegangskaartjes kon kopen en een paviljoen op de eigenlijke Pier waar men van een consumptie kon genieten.


Provinciehuis

Gouvernementstraat 1, Henegouwenstraat 48, Jodenstraat 1 (Gent)
Het provinciehuis is een van na de Tweede Wereldoorlog daterende wederopbouw in een modern classicistische baksteenarchitectuur, met invloeden van zowel de neotraditionele stijl, als de art deco, naar ontwerp van architecten Valentin Vaerwyck en Jean Hebbelinck.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Bouquet [online] https://id.erfgoed.net/personen/447 (Geraadpleegd op )