Persoon

Smekens, Jules

ID
4472
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4472

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gekoppelde villa's Rogy's en Chaperon Rouge

Duinendreef 17, Krokussenpad 1 (Knokke-Heist)
Twee gekoppelde villa's gebouwd in 1912 naar ontwerp van architect Jules Smekens (Ixelles) in cottagestijl, met opvallend erker uitgewerkt als hoektorentje.


Herenhuis

Brusselsestraat 34 (Dendermonde)
Stijlvol herenhuis van 1923 met vier traveeën en tweeënhalve bouwlaag onder pannen zadeldak, naar ontwerp van architect J. Smekens. Beeldbepalend enkelhuis, toegankelijk via een rondboogvormige poortdoorrit met oculus in het boogveld. Afgewerkt met zwierig smeedwerk, hernomen in het ijzerwerk van de halfgebogen balkonnetjes op de eerste verdieping en ook aangebracht voor de twee ovale oculi in de halve bovenverdieping.


Meergezinswoning

Duinendreef 30-34 (Knokke-Heist)
Oorspronkelijk één villa, nu ingedeeld als driewoonst, nummer 32 "De Kievit", nummer 34 "Montana". Villa in cottagestijl gebouwd in 1912 naar ontwerp van architect Jules Smekens (Ixelles). Opvallende hoektoren; indeling in drie woningen door jammerlijke verbouwingen.


Rijhuis Ma Carina

Van Molstraat 6 (De Haan)
Enkelhuis in art-nouveaustijl het eerste kwart van de 20ste eeuw, gesigneerd "Jules Smekens, Bruxelles".


Villa in art-decostijl

Welseweg 21 (Knokke-Heist)
Villa in art-decostijl van 1929 naar ontwerp van architect Jules Smekens. Volledig bepleisterde baksteenbouw met gebruik van tegels en baksteenaccenten.


Villa L' Aube en Meeuwenzang

Meeuwendreef 11 (Knokke-Heist)
Villa in cottagestijl gebouwd naar ontwerp van architect Jules Smekens (Ixelles). Opvallende centrale erker, rijkdom aan materialen is goed leesbaar, schrijnwerk bewaard.


Thema's

Ontwerper van

Van Molstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Smekens [online] https://id.erfgoed.net/personen/4472 (Geraadpleegd op )