Persoon

Smet, Fr.

ID
4476
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4476

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Beluik Apostelhuizen

Kouterstraat zonder nummer (Temse)
Beluikje van twaalf kleine huisjes van twee traveeën en één bouwlaag in spiegelbeeldschema, afgedekt door een doorlopend zadeldak, van 1898 naar ontwerp van architect F. Smet. De straatgevels zijn in neogotische stijl uitgevoerd.


Moederklooster van de zusters jozefienen

Rich. Van Britsomstraat 19 (Sint-Niklaas)
Moederklooster van de congregatie der zusters jozefienen, bestaande uit woonhuis en kapel. De zusters bedienen de aanpalende school Heilige Familie, met hoofdingang aan de Boonhemstraat. Het woonhuis is een statig herenhuis in neorenaissancestijl, met kleine voortuin aan de straatkant, in 1878 gebouwd naar ontwerp van architect Fr. Smet. Rechts van het woonhuis strekt zich een ruime, eerder stijlloze kapel uit, evenwijdig aan de straat, en in 1936 gebouwd.


Parochiekerk Sint-Jozef

Velle zonder nummer (Temse)
Neogotische kruiskerk, in 1902 gebouwd naar ontwerp van architect F. Smet. Driebeukige basilicale kruiskerk met vierkante voorgeveltoren, benedenkerk van vijf traveeën, rechthoekige transeptarmen van twee traveeën en vlak gesloten koor van drie traveeën geflankeerd door rechthoekige sacristie en bergplaats.


Ursulinenklooster, Sint-Angela-instituut en Moortgathuis

Begijnhofstraat 3-7 (Puurs-Sint-Amands)
Twee neogotische vleugels, van 1903 van F. Smet en van 1907 van B. Smet, ertussen het Moortgathuis opklimmend tot 1719.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Smet [online] https://id.erfgoed.net/personen/4476 (Geraadpleegd op )