Persoon

Snauwaert, Walter

ID
4493
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4493

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

De Kalfmolen

Graaf Jansdijk zonder nummer (Knokke-Heist)
Houten standaardmolen met open voet, waarschijnlijk opgetrokken rond 1670 op de Graaf Jansdijk, een zeedijk uit het begin van de 15de eeuw.


Dorpswoning

Dorpsstraat 45 (Veurne)
In zijn huidige vorm, dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) links afgewolfd op de hoek; jaarankers 1836. Recente restauratiewerken onder leiding van architect W. Snauwaert (Oostende) met betrekking tot de bedaking.


Geluveldmolen

Oude Komenstraat zonder nummer (Zonnebeke)
De Geluveldmolen is een standaardmolen met gesloten voet, die functioneerde als korenwindmolen. Omwille van zijn zeer slechte staat is de molen momenteel gedemonteerd.


Grijspeerdmolen

Koolskampstraat 12 (Hooglede)
De Grijspeerdmolen, gelegen op een kunstmatig aangelegde molenbelt, is een houten standaardmolen met gesloten voet, die fungeert als korenmolen.


Koutermolen met maalderij en molenaarshoeve

Koutermolenstraat 7, 5A (Kortemark)
De Koutermolen is een standaardmolen op torenkot, gelegen op een molenberg. De windmolen was vroeger een olie- en korenmolen, maar doet thans enkel nog dienst als korenmolen. Bij de molen behoort ook een voormalige maalderij en een molenhoeve.


Molenhof te Rodenborg

Abdijmolenweg 3, Pottelberg 180 (Kortrijk)
De Rodenburgmolen, ook Vannestes Molen of Abdijmolen genoemd, is een omstreeks 1842 gebouwde stenen stellingmolen die tot 1930 functioneerde als koren- en oliewindmolen. Ten westen van de molen bevindt zich de voormalige molenhoeve met U-vormige opstelling en 18de-eeuwse boerenwoning.


Oude Zeedijkmolen

Roesdammestraat zonder nummer (Veurne)
De Oude Zeedijkmolen is een standaardmolen met open voet, die functioneert als korenwindmolen.


Sint-Karelsmolen

Debarkestraat zonder nummer (Veurne)
De Sint-Karelsmolen, gelegen op de Molenvaart nabij de Ringsloot, is een bakstenen bovenkruier van het type grondzeiler. Als poldermolen met een vijzel is de molen uniek in Vlaanderen.


Site van de Oostmolen

Warandestraat 29, 29A-B, zonder nummer (Gistel)
De site van de Oostmolen bestaat uit een windmolen, een molenaarswoning met stalvleugel en annex, een achterliggende schuur en een mechanische maalderij. De Oostmolen is een standaardmolen op torenkot, die zowel als koren- als oliewindmolen dienst doet.


Windmolen Ma Campagne

Kruisekestraat zonder nummer (Wervik)
De molen Ma Campagne, ook gekend als de Kruisekemolen, is een standaardmolen met open voet. Functioneel gaat het om een korenwindmolen.


Zuid-Adbijmolen

Jaak Van Buggenhoutlaan zonder nummer (Koksijde)
De Zuid-Abdijmolen is een houten standaardmolen met open voet, die fungeert als korenwindmolen. Kenmerkend is dat het een vrij zeldzaam geworden driezoldermolen betreft.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Snauwaert [online] https://id.erfgoed.net/personen/4493 (Geraadpleegd op )