Persoon

Soebert, Robert

ID: 4498   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4498

Beschrijving

Robert Soebert was slechts een tiental jaar als architect actief. Vóór de Eerste Wereldoorlog opgeleid als bouwkundig tekenaar, vestigde hij zich na zijn huwelijk in 1919 als bouwmeester te Berchem.

In de Nieuwe-Parkwijk “Den Brandt” had Soebert in 1923 de tweewoonst Von Linnenfeld aan de Olmenlaan tot stand gebracht. Zijn belangrijkste realisatie is het Volkshuis van Sint-Niklaas, een gebouw uit 1925-1926, dat zich onderscheidt door de gevelsculpturen, het smeedwerk van de inkomdeuren en de glas-in-loodramen van de gelagzaal in zuivere art deco. Het paviljoen van de brouwerij Chevalier Marin op de Wereldtentoonstelling van 1930 in Antwerpen, geldt als één van zijn laatste scheppingen. In 1933 werd Soebert directeur van de Antwerpse bioscoop "Kinox", en vervolgens beheerder van de actualiteitsbioscopen van de groep Cineac in Antwerpen en Brussel.

Een document uit een bouwdossier van 1924 leert dat Soebert bestuurder van de technische afdeling was van het "Algemeen Bouwbedrijf" met zetel in de Lange Leemstraat 203.

  • Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 961 # 7230.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

't Volkshuis

Vermorgenstraat 9-11 (Sint-Niklaas)
In het straatbeeld opvallend gebouw in art-decostijl, naar ontwerp van architect Robert Soebert van 1925. Voorgevel van vier traveeën met drie hoge bouwlagen en plat dak, in bak- en hardsteen.


Appartementsgebouw in art-decostijl

Uitbreidingstraat 562-564 (Antwerpen)
In 1925 ontwierp architect Robert Soebert dit appartementsgebouw in art deco voor Willem De Vries, diamanthandelaar uit de Boomgaardstraat 69 in Antwerpen.


Appartementsgebouw in art-decostijl

Uitbreidingstraat 566 (Antwerpen)
In 1924 ontwierp architect Robert Soebert dit appartementsgebouw in art deco voor Suzanne Klecker, die woonde in de Boomgaardstraat 69 in Antwerpen.


Burgerhuis in art deco

Velodroomstraat 36 (Antwerpen)
In 1928 ontwierp architect Robert Soebert deze art-decowoning.


Gekoppelde villa's in art-decostijl

Olmenlaan 9-11 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde villa’s in art-decostijl, gebouwd in opdracht van de koopman Jacob Leonard Max Christophe von Linnenfeld, naar een ontwerp door de architect Robert Soebert uit 1923.


Huis Hacke

Lodewijk Gerritslaan 44 (Antwerpen)
Huis in art-decostijl, gebouwd in 1930 naar ontwerp van Robert Soebert.


Meergezinswoning in art-decostijl

Cederlaan 23 (Antwerpen)
Bescheiden meergezinswoning naar een ontwerp door de architect Robert Soebert uit 1925. Opdrachtgever was Auguste Roelants, bureelbediende van beroep.


Thema's

Ontwerper van

Tuinwijk Boeksveldplein

Opdrachtgever van

Tuinwijk Boeksveldplein