Persoon

Soetewey, Stan

ID: 4508   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4508


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

De Drij Ossenhoofden

Handschoenmarkt 7 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw, met in 1952 gereconstrueerde, getrapte geveltop. Gesloopt en heropgebouwd omstreeks 1990.


Dokterswoning in art-decostijl

Kaasrui 1, Schoenmakersstraat 5 (Antwerpen)
Dokterswoning in art-decostijl beïnvloed van de Amsterdamse School, op de hoek van Kaasrui en Schoenmakersstraat, gebouwd in opdracht van de arts Gab. De Bie, naar ontwerp door de architect Arthur Smet uit 1932.


Etablissements Camerman

Markgravelei 21-35 (Antwerpen)
Multifunctioneel gebouwencomplex in naoorlogs modernisme, opgetrokken in opdracht van de Etablissements Camerman (gevelsteen), naar een ontwerp door de architect Stan Soetewey uit 1952. De Etablissements Camerman was een belangrijke transportfirma gespecialiseerd in uitzonderlijk vervoer, en een garagebedrijf voor vrachtwagens.


Het Gulden Sweert

Handschoenmarkt 11 (Antwerpen)
Burgerhuis in pseudo-traditionele stijl gebouwd in opdracht van Elisabeth Filson-Steers, naar een ontwerp door de architect Stan Soetewey uit 1961.


Scheldepark-Hotel Nautilus

Van Cauwelaertsluis zonder nummer (Antwerpen)
Hoteltoren van 1958 naar ontwerp van Stan Soetewey, met zes bouwlagen onder licht ingebogen dak: metalen skelet met beglaasde wanden en beschilderde bakstenen hoekpartijen.