Persoon

Bourgeois, Pierre

ID
451
URI
https://id.erfgoed.net/personen/451

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Domein Saint-Georges

Felix Verhaeghestraat 21, 25-27 (Waregem)
Imposant landhuis, zogenaamd "Villa Saint-Georges" of ook wel "Villa Joire" (naar de naam van de bouwheer). Samen met de naast gelegen conciërgewoning (nummer 25) en de paardenstallingen (nummer 21) is de villa beschermd als monument.


Modernistisch café 't Kabientje

Damstraat 34 (Destelbergen)
Als café gebouwd modernistisch huis uit het tweede kwart van de 20ste eeuw volgens opschrift gevelsteen naar ontwerp van architect P. Bourgeois. Blokvormige woning van twee bouwlagen met plat dak.


Park André De Smul

Edward Pynaertkaai zonder nummer (Gent)
Dit parkje omvat een compositie van verschillende elementen, die een oorlogsgedenkteken vormen, ingehuldigd op 29 juni 1952 en naar ontwerp van de Gentbrugse kunstenaar Pierre Bourgeois. Men herdenkt er gefusilleerden en politieke gevangenen die in concentratiekampen omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Parochiekerk Sint-Pietersbanden

Veerstraat 12 (Berlare)
Dorpskerk omgeven door zijn ovaal deels omhaagd kerkhof. Ingeplant aan de oostelijke straatzijde achter een heraangelegd pleintje met leilinden links en rechts van de kerkhoftoegang en parallel aan de kerkhofmuur. Over de vroegste geschiedenis is zeer weinig gekend. Huidige deels neogotische en gotische kerk met behouden vierkante romaanse torenbasis vermoedelijk opklimmend tot de 11de-12de eeuw.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Bourgeois [online] https://id.erfgoed.net/personen/451 (Geraadpleegd op )