Persoon

Stevens, Jacques

ID
4596
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4596

Beschrijving

Zoon van architect Alphonse Stevens, jongere broer van architect Paul Stevens.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Eclectische bebouwing Erasme Ruelensvest en Leo Dartelaan

Erasme Ruelensvest 127-154, 156-169, Leo Dartelaan 1-27 (Leuven)
Homogene rijbebouwing aan de Erasme Ruelensvest opgetrokken tussen circa 1900 en 1935 in diverse eclectische neostijlen; Leo Dartelaan vanaf 1918 bebouwd met deels vrijstaande, deels aaneengesloten eclectische burgerwoningen met voortuintjes.


Hoekpand met woon- en handelsfunctie

Bondgenotenlaan 56, 56A, Jan Stasstraat 15 (Leuven)
Volgens de bouwvergunning van 1919 naar ontwerp van architect A. Stevens als handels- woonpand heropgebouwd op een scherp toelopend hoekperceel. In totaal dertien traveeën en oorspronkelijk drie bouwlagen hoog, onder een afgesnuite zadelbedaking.


Hoogmaalderij Hungaria nv

Baron D'Eynattenstraat 2-6, Engels Plein 13-17, Vaartkom 29-37 (Leuven)
Graanverwerkend bedrijf, U-vormig ingeplant rondom een binnenkoer omvatte het gebouwen voor ontvangst, kuisen, drogen, onderbrengen van de graangewassen, de eigenlijke molen, magazijnen en burelen en een laad- en losinstallatie.


Neoclassicistische burgerwoning

Goudsbloemstraat 34 (Leuven)
Neoclassicistische burgerwoning die in 1838 door J. Verheyden werd ontworpen als een breedhuis van vier traveeën, twee bouwlagen en een mezzanino onder een zadeldak.


Villa

Terbankstraat 13 (Leuven)
In 1947 werd de toelating verkregen door de heer Charles De Moor voor het bouwen van een villa langs de toenmalige Tervuursesteenweg, en Hertogweg of de huidige Terbankstraat. De achterin gelegen villa is gebouwd in een klassiek-conventionele stijl, naar ontwerp van de architect Jacques Stevens uit Wilsele, en wordt aan het zicht onttrokken door een bomenrij die het perceel afbakent. De villa werd gerenoveerd in 1996.


Villa Le Clos Fleuri

Middelweg 66 (Leuven)
Beeldbepalende villa in uitgesproken regionalistische stijl, palend aan het hoekperceel van de Middelweg en de Koning Leopold III-laan, kadastraal geregistreerd in 1948. Wegens het ontbreken van de bouwaanvraag, is de architect niet gekend. Uitgebreid door de architect Jacques Stevens in 1959-1960.


Thema's

Ontwerper van

Diestsestraat

Sint-Maartenstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Stevens [online] https://id.erfgoed.net/personen/4596 (Geraadpleegd op )