Persoon

Stevens, Jean Joseph

ID
4597
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4597

Beschrijving

Eerste stadsbouwmeester van Lokeren.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Brouwersgasthof

Stationsstraat 44-46 (Lokeren)
Statige neoclassicistische lijstgevel, bepleisterd en geschilderd, in 1857 ontworpen door architect Jean Joseph Stevens in de stijl van het toenmalig station aan de overzijde van het plein.


Heilige Antonius van Padua-kerk

Luikstraat 10 (Lokeren)
Driebeukige, transeptloze, pseudobasilicale kloosterkerk in neogotische stijl, opgetrokken in 1850-52 naar ontwerp van stadsarchitect Jean Joseph Stevens. De voorgevel werd in 1886 volledig herbouwd naar ontwerp van de architecten Jules De Somme en Emile Van Hoecke-Peeters.


Herenhuis in Louis-Philippestijl

Groentemarkt 27 (Lokeren)
Herenhuis in Louis-Philippestijl van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, in 1858 gebouwd naar ontwerp van stadsarchitect Jean Joseph Stevens.


Hospice des Orphelins

Kerkplein 3 (Lokeren)
In 1853-54 gebouwd als Hospice des Orphelins naar ontwerp van stadsarchitect J.J. Stevens; later stadsschool geworden en veranderd in 1882 naar ontwerp van stadsarchitect Theodore Welvaert.


Rijkslagere school

Schoolstraat 56 (Lokeren)
Neoclassicistisch vierkant gebouw van twee bouwlagen en drie traveeën onder tentdak, gebouwd in 1858 naar ontwerp van stadsarchitect Jean Joseph Stevens.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Stevens [online] https://id.erfgoed.net/personen/4597 (Geraadpleegd op )