Persoon

Steyaert, François

ID: 4604   URI: https://id.erfgoed.net/personen/4604

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Klooster van de clarissen-urbanisten

Brandstraat 3, Oude Houtlei 122-124, 124A-B, 124D, 124c (Gent)
Het oorspronkelijke klooster van de clarissen-urbanisten, later recollettenklooster (vanaf 1840), vormt een relict voor de monastieke geschiedenis van een in oorsprong grote oude bedelorde die een zeer vroege stichting (13 de eeuw) kende te Gent.


Klooster van de ongeschoeide karmelietessen

Theresianenstraat 9 (Gent)
Het voormalige karmelietessenklooster klimt op tot de 17de eeuw en werd op harmonische wijze aangepast tijdens de 19de eeuw. Hierbij werd het concept van een contemplatieve kloosterorde gevolgd, namelijk met de klassieke kloosteraanleg met pandgangen rondom een vierkant pandhof ten zuiden van de kerk.


Neogotische villa

Staakskenstraat 2 (Gent)
Voormalig landhuis in neogotische stijl van 1869 naar ontwerp van architect F. Steyaert.


Sint-Barbaracollege

Savaanstraat 33, zonder nummer (Gent)
Voormalig Sint-Barbaraklooster, thans Sint-Barbaracollege. In 1420 stichtte Joris Vranckx een augustinessenpriorij, het zogenaamde "Sint-Barbara- of Jeruzalemklooster", op het perceel gelegen tussen Savaanstraat en Ketelvest.


Slotklooster der zusters theresianen

Kazernestraat 9 (Lokeren)
Voormalig slotklooster der zusters theresianen, ook karmelietessen genoemd, heden school, bestaande uit een ingang aan de straatkant, een ruime kapel en een tegen de westflank ervan aangebouwde kloostergang op nagenoeg vierkante plattegrond met begraasde binnentuin.