Persoon

Stoop, Frans Jacob

ID
4617
URI
https://id.erfgoed.net/personen/4617

Beschrijving

Stadsbouwmeester van Antwerpen van 1855 tot 1861. Zoon van architect Frans Stoop en broer van provinciaal architect Pierre Paul Stooop.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Directeurswoning Academie

Mutsaardstraat 29 (Antwerpen)
De neoclassicistische directeurswoning van de Academie voor Schone Kunsten, sinds 1811 gevestigd in het vroegere minderbroederklooster, werd in twee fasen opgetrokken door de Stad Antwerpen, de oostvleugel toegeschreven aan Pierre Bruno Bourla in 1823, de westvleugel door Frans Jacob Stoop in 1856.


Kasteel van de heren van Hoogstraten

Gelmelstraat 131 (Hoogstraten)
Domein van circa 70 hectare omvattende kasteel en aanpalende gebouwen, weiden en landbouwgronden, ingeplant aan de oever van de Mark.


Lagere Jongensschool 6 en Lagere Meisjesschool 2

Duinstraat 14-16, 16A (Antwerpen)
Neoclassicistische stadsschool naar ontwerp van stadsbouwmeester Frans Jacob Stoop uit 1859, opengesteld in 1860 en bestaande uit één rechthoekige vleugel aan de straat en een evenwijdig aansluitende speelplaats.


Meisjesschool 1

Bogaardestraat 58 (Antwerpen)
Meisjesschool met onderwijzerswoning in neoclassicistische stijl, gebouwd door de stad Antwerpen naar een ontwerp van stadsbouwmeester Frans Stoop uit 1855. Aannemer P.J. Van Besten voerde de werken uit, de plechtige inhuldiging vond plaats op 30 oktober 1856.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Stoop [online], https://id.erfgoed.net/personen/4617 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.